Waar ligt glasvezel in Nederland en kunt u er gebruik van maken?

Waar ligt glasvezel in Nederland en kunt u er gebruik van maken?

In 2005 werd de eerste glasvezelkabel in Brabant gelegd en inmiddels maakt meer dan de helft van alle Nederlandse huishoudens er gebruik van. Deze fijne en snelle bedrading ligt onder stoepen en straten. Alleen nog niet in alle dorpen en steden. Daar zijn de netwerkbedrijven druk mee bezig. En dit gaat snel, zo snel dat men in 2025 verwacht 84% van alle Nederlandse huishoudens aangesloten te hebben. Wilt u zien waar al glasvezel aangelegd is? Kijk op de glaskaart.

Wie legt glasvezel aan en waar?

Glasvezelkabels worden aangelegd door onder andere Delta Fiber, KPN, Glaspoort en T-Mobile. Deze netwerkbedrijven kunt u niet zelf uitkiezen. Welk netwerkbedrijf er straks bij u glasvezel aanlegt hangt af van uw provider. Het is een vrije markt waarbinnen providers zelf kunnen kiezen van welk netwerkbedrijf ze gebruikmaken. Solcon werkt bijvoorbeeld samen met maar liefst 12 verschillende netwerken, zoals het KPN netwerk en Glaspoort. Als u wilt weten of er bij u glasvezel onder de straat ligt? Doe dan de postcodecheck. Indien u alleen een DSL-pakket af kunt sluiten is er niets aan de hand. Bij Solcon kunt u namelijk ook kiezen uit verschillende DSL-pakketten.

Gemeenten investeren in glasvezel

Wilt u graag glasvezel bij u thuis? Wanneer hier plannen voor de korte termijn voor zijn ontvangt u een brief. Benieuwd of er in uw gemeente al plannen zijn? Neem dan contact op met uw gemeente. Veel gemeenten investeren namelijk in de aanleg van glasvezelkabels. Wellicht staat uw straat al wel op de planning.

Wie legt glasvezel in mijn gemeente aan?

Mits de kabels er al liggen, kunt u gemakkelijk een glasvezelabonnement afsluiten. Mocht uw provider geen contract hebben afgesloten met het netwerkbedrijf dat in uw straat glasvezel uitgerold heeft, dan kunt ervoor kiezen om over te stappen naar een andere provider, omdat deze wél glasvezel levert op uw adres.

Heeft u wel glasvezel nodig?

Glasvezel is snel en stabiel. Dit komt omdat de data die door glasvezelkabels schiet, de snelheid van het licht kan bereiken. Daarnaast is glasvezel met gemak in staat om meerdere online apparaten tegelijkertijd te bedienen. Dat is handig gezien de groeiende voorraad online apparaten in uw huishouden.

100 Mbit/s of 200 Mbit/s?

Ga voor de grap eens na hoeveel online apparaten u of een ander modern gezin met tieners heeft. De teller zal eerder op 6 dan op 2 komen te staan. Stel dat iedereen tegelijkertijd (met meerdere apparaten) online gaat: gamen, Instagrammen, downloaden, Netflixen, videobellen. Dan adviseren wij voor 200 of nog beter 500 Mbit/s te kiezen. Mbit/s staat voor Mega Bits Per Second. Glasvezel haalt dit. Doe de speedtest om te kijken hoe snel uw huidige internet is.

DSL-abonnement perfect voor kleine huishoudens

Heeft u een online actief gezin en kunt u met uw DSL-abonnement een snelheid van 100 Mbit/s halen? Dan ervaart u met zijn drieën waarschijnlijk geen problemen. Maar als een gamer of Youtuber ook online gaat, dan kan dit tot vertraging leiden. Dat is niet wenselijk. Gelukkig kunt u in veel gevallen eigenhandig uw wifi versnellen. Lees hier de tips als u traag internet heeft of als u een wifi-storing ervaart.

Vragen over uw glasvezelaansluiting?

Als u vragen heeft, bel dan gerust met: 088 003 22 22. Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering. Wij gaan voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online. Wordt u liever persoonlijk te woord gestaan over onze diensten en services? Wees welkom bij een van onze Servicepunten. Kijk dus snel op uw postcode of er een Servicepunt bij u in de buurt zit!

post-facebook-glasvezel-nederland