Er ligt al glasvezel bij mij, maar welk netwerk heb ik?

Er ligt al glasvezel bij mij, maar welk netwerk heb ik?

Glasvezelkabels liggen overal in Nederland. En ze worden aangelegd door verschillende netwerkbeheerders. Denk bijvoorbeeld aan Deltanetwerk, Glaspoort of KPN Netwerk. Deze aanbieders hebben weer een contract afgesloten met de verschillende providers, zoals Solcon en KPN. Er zijn dus verschillende netwerken waar een provider gebruik van kan maken. Maar er ligt in de meeste gevallen maar één netwerk onder uw stoep. Welk netwerk er bij u onder de straatstenen ligt zoekt u uit door contact op te nemen met uw huidige provider of gemeente.

Kan ik kiezen welk netwerk?

Nu heeft u misschien gehoord dat het ene netwerk beter is dan het andere. Dus wilt u persé op het netwerk van Glaspoort of KPN maar ligt het niet onder uw stoep? Dan zult u toch gebruik moeten maken van het netwerk dat er ligt. Dat is geen onwil van de netwerkbeheerder, uw provider of gemeente, maar de gemeente kan er maar eentje kiezen. Zij geven namelijk opdracht aan de netwerkleverancier om de glasvezelkabels uit te laten rollen. Voor mensen die niet goed kunnen kiezen heeft dit als voordeel dat het aantal providers waar u een abonnement bij af kunt sluiten minder wordt. Want niet iedere netwerkleverancier heeft bijvoorbeeld een contract met Solcon. In veel gevallen kunt u kiezen uit meerdere providers die gebruikmaken van hetzelfde glasvezelnetwerk. Dit glasvezelnetwerk is de bedrading die onder de grond ligt en tot aan uw voordeur komt. Daarna heeft u te maken met uw persoonlijke ‘thuisnetwerk’.

Maakt het uit welk netwerk?

Indien u denkt dat het ene netwerk beter is dan een ander netwerk dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Alle kabels en snoeren die worden aangelegd moeten aan bepaalde strenge eisen voldoen. En of dit internet via de DSL (telefoonkabel) of via glasvezelkabels uw huishouden bereikt dat maakt betreft de eisen niet uit. Deze zijn strikt. Voor DSL golden destijds nog wel andere regels dan die nu gelden. Vervolgens is uw internetprovider degene die gebruikmaakt van dit netwerk aan kabels. Zie het netwerk als een snelweg en het internet als het verkeer dat over deze snelweg rijdt.

Welk glasvezelnetwerk ligt er bij mij?

Doe de postcodecheck om te kijken welke glasvezel internet aanbieders er gebruikmaken van de kabels onder uw straat. En kies voor het hoogste aantal megabits per second of doe hier de check en kijk welke snelheid u nodig heeft.

Welk glasvezelnetwerk werkt met Solcon?

Bent u nieuwsgierig geworden met welke netwerkbeheerders Solcon samenwerkt? We hebben ze even voor u onder elkaar gezet.

Vragen over ons glasvezel internet?

Bel gerust met: 088 003 2222. Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering. Wij gaan voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online. Wordt u liever persoonlijk te woord gestaan over onze diensten en services? Wees welkom bij een van onze Servicepunten. Kijk dus snel op uw postcode of er een Servicepunt bij u in de buurt zit!