Welke aansluiting heb ik? Volg deze stappen en kom erachter!

Er ligt glasvezel onder mijn straat maar welke aansluiting heb ik? Volg de stappen en kom erachter!

Glasvezel internet ligt nu bijna overal onder de Nederlandse straten, want de uitrol van deze vezels is volop in heel Nederland aan de gang. Dat is handig, want ook u kunt waarschijnlijk niet meer zonder internet. Wist u dat een gemiddeld Nederlands huishouden circa 8 apparaten bezit die afhankelijk zijn van wifi? Om deze apparaten probleemloos van wifi te voorzien heeft u snel en betrouwbaar internet nodig. Glasvezel internet is dat. Het kan deze 8 draadloze apparaten tegelijkertijd zonder enkel probleem bedienen, dus zonder haperingen en vertragingen.

Welke glasvezelaansluiting heeft u?

Indien u toegang tot dit netwerk heeft wilt u natuurlijk zo snel mogelijk een abonnement afsluiten, maar hoe komt u erachter tot welke glasvezelaansluiting u toegang heeft? Volg deze 4 stappen om snel te kunnen genieten van vliegensvlug internet.

Stap 1: dubbelcheck met de postcodecheck

Start met het uitvoeren van deze postcodecheck. Bij de uitslag ziet u in uw scherm uit welke abonnementsvormen u kunt kiezen: DSL of glasvezel. Beide verbindingen zijn goed. Het verschil tussen DSL en glasvezel zit met name in de te behalen snelheid. Kwam er glasvezel uit de postcodecheck? Ga dan naar stap 2.

Stap 2: zoek en vind

Nu weet u 100% zeker dat u glasvezel internet kunt ontvangen. Ga vervolgens op zoek naar het glasvezel internetkastje dat zich ergens in uw huis bevindt. Kijk in de meterkast of daar in de buurt. Het kastje dat u zoekt is ongeveer 10 centimeter groot en meestal vierkant. Het wordt altijd in de woning gemonteerd en aan de straatkant. Gevonden? Mooi, ga naar stap 3.

Stap 3: welke provider op uw glasvezelaansluiting?

Wanneer u glasvezel internet kunt ontvangen is het handig om te weten wie uw provider is, zodat u weet welk abonnement u kunt gaan afsluiten. Nu kunt u meestal kiezen uit een paar providers. Dat komt omdat glasvezel aanbieders niet met alle providers op hetzelfde netwerk een contract aangaan. Glasvezel internet wordt namelijk in de straten en wegen gelegd door speciale netwerkaanbieders. Deze partijen sturen ook de monteurs om het glasvezelkastje in uw woning te plaatsen. Dit  wordt kosteloos geregeld door uw gemeente.

Aansluiting door netwerkaanbieder 

Het zijn dus niet de providers zelf die dit netwerk uitrollen, maar het is een samenwerking met de netwerkaanbieders. Solcon werkt samen met deze onderstaande glasvezelnetwerk aanbieders:

  • KPN Netwerk
  • Delta Fiber
  • Glaspoort
  • CAI Harderwijk
  • KT Waalre
  • Glasdraad
  • Fiberflevo
  • Kabelnoord

Stap 4: welke aanbieder heeft de glasvezelaansluiting geplaatst?

In Nederland wordt glasvezel internet dus  in opdracht van de gemeenten aangelegd door diverse netwerkaanbieders. Dat aanleggen gaat ontzettend snel. Mocht u nog geen glasvezel internet hebben, dan hoeft u waarschijnlijk niet lang meer te wachten. Bent u nieuwsgierig geworden  waar in Nederland glasvezel aangelegd wordt of wilt u weten hoe ver de uitrol van dit netwerk binnen uw gemeente is? Klik dan hier en ga naar de glaskaart. 

Stap 5: wie is uw provider?

Doe deze postcodecheck om erachter te komen bij welke provider u glasvezel internet kunt afnemen. In een handomdraai leest u welke provider er op uw adres glasvezel levert. Indien dit Solcon is kunt u gebruik maken van onze overstapservice. Ga naar stap 6 om te zien welke snelheid en dus welk abonnement er bij u past.

Stap 6: keuzehulp voor glasvezel aansluiting

De aanbieder en de provider gaan samen een contract aan. Dat contract geeft de provider het recht om gebruik te maken van het daarbij behorende glasvezelnetwerk. Vervolgens levert deze provider het door u gekozen internet op uw adres.  Er  zijn verschillen tussen de glasvezel internet abonnementen. Denk aan kosten en snelheid. De keuze die u maakt hangt altijd samen met de samenstelling van uw huishouden en uw wensen. Maak daarom gebruik van deze handige keuzehulp, dan weet u straks wat u nodig heeft.

Komt u er niet uit?

Vind u het toch nog lastig om te achterhalen wat er allemaal mogelijk is bij u thuis? Klik dan verder en kom er achter wat de voordelen van glasvezel precies zijn en welke pakketten u allemaal uit kunt kiezen. Bent u klaar voor de supersnelle overstap naar Glasvezel van Solcon?

Check de mogelijkheden