Welke glasvezel aansluiting heb ik? Ontdek dit in 6 stappen

Er ligt glasvezel onder mijn straat maar welke aansluiting heb ik? Volg de stappen en kom erachter!

Glasvezel internet ligt nu bijna overal onder de Nederlandse straten, want de uitrol van deze vezels is volop in heel Nederland aan de gang. Dat is handig, want je kan waarschijnlijk niet meer zonder internet. Wist je dat een gemiddeld Nederlands huishouden circa 8 apparaten bezit die afhankelijk zijn van wifi? Om deze apparaten probleemloos van wifi te voorzien heb je snel en betrouwbaar internet nodig. Glasvezel internet is dat. Het kan deze 8 draadloze apparaten tegelijkertijd zonder enkel probleem bedienen, dus zonder haperingen en vertragingen.

Welke glasvezelaansluiting heb ik?

Indien je toegang tot dit netwerk hebt wil je natuurlijk zo snel mogelijk een glasvezel internet abonnement afsluiten, maar hoe kom je erachter tot welke glasvezelaansluiting je toegang hebt? Volg deze 6 stappen om snel te kunnen genieten van vliegensvlug internet.

Stap 1: dubbelcheck met de postcodecheck

Start met het uitvoeren van deze postcodecheck. Bij de uitslag zie je in je scherm uit welke abonnementsvormen je kan kiezen: DSL of glasvezel. Beide verbindingen zijn goed. Het verschil tussen DSL en glasvezel zit met name in de te behalen snelheid. Kwam er glasvezel uit de postcodecheck? Ga dan naar stap 2.

Stap 2: zoek en vind

Nu weet je 100% zeker dat je glasvezel internet kunt ontvangen. Ga vervolgens op zoek naar het glasvezel internetkastje dat zich ergens in je huis bevindt. Kijk in de meterkast of daar in de buurt. Het kastje dat je zoekt, is ongeveer 10 centimeter groot en meestal vierkant. Het wordt altijd in de woning gemonteerd en aan de straatkant. Gevonden? Mooi, ga naar stap 3.

Stap 3: welke provider op jouw glasvezelaansluiting?

Wanneer je glasvezel internet kunt ontvangen is het handig om te weten wie je provider is, zodat je weet welk abonnement je kan gaan afsluiten. Nu kan je meestal kiezen uit een paar providers. Dat komt omdat glasvezel aanbieders niet met alle providers op hetzelfde netwerk een contract aangaan. Glasvezel internet wordt namelijk in de straten en wegen gelegd door speciale netwerkaanbieders. Deze partijen sturen ook de monteurs om het glasvezelkastje in jouw woning te plaatsen. Dit wordt kosteloos geregeld door jouw gemeente.

Aansluiting door netwerkaanbieder 

Het zijn dus niet de providers zelf die dit netwerk uitrollen, maar het is een samenwerking met de netwerkaanbieders. Solcon werkt samen met deze onderstaande glasvezelnetwerk aanbieders:

  • KPN Netwerk
  • Delta Fiber
  • Glaspoort
  • CAI Harderwijk
  • KT Waalre
  • Glasdraad
  • Fiberflevo
  • Kabelnoord

Stap 4: welke aanbieder heeft de glasvezelaansluiting geplaatst?

In Nederland wordt glasvezel internet dus in opdracht van de gemeenten aangelegd door diverse netwerkaanbieders. Dat aanleggen gaat ontzettend snel. Mocht je nog geen glasvezel internet hebben, dan hoef je waarschijnlijk niet lang meer te wachten. Ben je nieuwsgierig geworden  waar in Nederland glasvezel aangelegd wordt of wil je weten hoe ver de uitrol van dit netwerk binnen uw gemeente is? Klik dan hier en ga naar de glaskaart. 

Stap 5: wie is jouw provider?

Doe deze postcodecheck om erachter te komen bij welke provider je glasvezel internet kan afnemen. In een handomdraai lees je welke provider er op jouw adres glasvezel levert. Indien dit Solcon is kan je gebruik maken van onze overstapservice. Ga naar stap 6 om te zien welke snelheid en dus welk glasvezel abonnement er bij jou past.

Stap 6: keuzehulp voor glasvezel aansluiting

De aanbieder en de provider gaan samen een contract aan. Dat contract geeft de provider het recht om gebruik te maken van het daarbij behorende glasvezelnetwerk. Vervolgens levert deze provider het door jou gekozen internet op jouw adres.  Er  zijn verschillen tussen de glasvezel internet abonnementen. Denk aan kosten en snelheid. De keuze die je maakt, hangt altijd samen met de samenstelling van uw huishouden en jouw wensen. Maak daarom gebruik van deze handige keuzehulp, dan weet je straks wat je nodig hebt.

Kom je er niet uit?

Vind je het toch nog lastig om te achterhalen wat er allemaal mogelijk is bij jou thuis? Klik dan verder en kom er achter wat de voordelen van glasvezel precies zijn en uit welke pakketten je allemaal kan kiezen. Ben je klaar voor de supersnelle overstap naar Glasvezel van Solcon?

Check de mogelijkheden