Welke wifi mesh kan ik het beste kopen?

Welke wifi mesh kan ik het beste kopen?

Heeft u weleens te maken met een plotseling haperend netwerk tijdens een online vergadering? Of wordt uw stream opeens onderbroken? Dan kan het zijn dat uw wifi in die kamers geen goed bereik heeft. Dat er bijvoorbeeld een vertraging zit doordat er te veel gebruikers tegelijk online zijn. Indien u dit vaker opmerkt voer dan in de eerste plaats deze speedtest uit voordat u meteen gaat denken aan een uitgebreid netwerk zoals Mesh. Komt u er met de speedtest achter dat u zelf niets kunt doen om in alle kamers beter internet te hebben? Dan is de aanschaf van een wifi mesh-netwerk iets voor u.

Maar wat is het precies, past het wel bij uw situatie en welk netwerk kunt u het beste kopen? Deze prangende vragen beantwoorden wij hieronder, lees dus snel verder!

Wat kunt u met een wifi mesh netwerk?

Een mesh-netwerk is een netwerk dat bestaat uit meerdere draadloze versterkers. Deze versterkers versterken samen het signaal uit de mesh router. Met een mesh-netwerk creëert u een eigen en veilig netwerk binnen de muren van uw huis of kantoor. Het netwerk zorgt er in de basis voor dat het naadloos overgaan van je verbinding van één punt naar een ander punt. Mesh bereikt de hoogste snelheid voor alle draadloze apparaten in uw huis of kantoor. Dus zonder dat de verbinding met de vergadering of stream even kort wegvalt. Dit uit zich bij een meeting vaak in een stilstaand beeld en/of wegvallend geluid.

Heeft u wel een mesh-netwerk nodig?

Het mesh-netwerk is eigenlijk een sterk verbeterde variant op de wifi versterker. Als u in een klein eenkamerappartement woont is uw router waarschijnlijk voldoende. Indien u in een huis woont en op meerdere plaatsen minder goed internet ondervindt lees dan eerst deze tips voordat u de router en versterker uit het raam gooit.

U kunt een mesh-netwerk goed gebruiken als:

  •     u in iedere kamer probleemloos online wilt zijn
  •     u een kantoorruimte heeft met meerdere laptops
  •     u meerdere actieve internetgebruikers in huis heeft

Mesh is multi-room wifi

Mesh betekent multi-room wifi. Dus wifi in meerdere kamers. Of u nu in een nieuwbouwwoning van voornamelijk beton woont of in een oudere woning. Als u graag overal goed bereikbaar wilt zijn, dan bent u zeker gebaat bij een Fritz Mesh wifi netwerk. De reden is dat wifi in directe lijnen verbinding maakt. Dus zit er een muur, meterkast of plafond tussen dan kunnen deze ‘obstakels’ al zorgen voor een zwakker wifi signaal. En een zwakker signaal kan voor vertragingen zorgen tijdens bijvoorbeeld een online vergadering of het streamen van een film. Bent u trotse bezitter van een ruim kantoorpand? Ook dan is een Fritz Mesh wifi netwerk iets voor u. Dat komt omdat ieder mesh kastje individueel werkt. In tegenstelling tot de gewone wifi versterker betekent dit dat het mesh-netwerk niet hoeft te wachten op het signaal uit de wifi router. Bent u benieuwd hoe een mesh netwerk technisch in elkaar steekt? Lees het hier

Mesh werkt samen met Fritz-box

Welke wifi mesh u aanschaft hangt samen met de router. Niet ieder mesh-netwerk communiceert met uw router. Wij adviseren de FRITZBox! samen met een mesh netwerk. Helemaal met het oog op wifi 6 en de uitrol van glasvezel internet overal in Nederland. Mesh sluit daar goed bij aan want het netwerk kan u van hoge snelheden bedienen. En hoe sneller het internet dat u heeft afgesloten is, hoe sneller uw netwerk is.

De eerste stap om uw mesh-netwerk te maken

De eerste stap voor een mesh-netwerk is dus de router. Deze ontvangt u gratis bij een abonnement bij Solcon. Vervolgens kunt u dit uitbreiden met mesh. Vanaf twee mesh kastjes heeft u al een naadloos netwerk gerealiseerd. Als u alles in huis heeft kunt u zelf het netwerk installeren of indien gewenst de klantenservice bellen

FRITZBox! Mesh-netwerk kopen

Dus heeft u behoefte aan snel, betrouwbaar en veilig internet in iedere kamer? Vergroot dan uw bereik met het mesh wifi-netwerk.

Indien u interesse heeft, maak dan gebruik van onze overstapservice. Vragen? Geen probleem. Ons team staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Bel met: 088 003 2222. Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering. Wij gaan voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online. Wordt u liever persoonlijk te woord gestaan over onze diensten en services? Wees welkom bij één van onze servicepunten. Kijk dus snel op uw postcode of er een servicepunt bij u in de buurt zit!