Met deze stappen weet u precies hoe u uw wifi moet instellen

Met deze stappen weet u precies hoe u uw wifi moet instellen

Heeft u een nieuw modem of bent u net verhuisd? Dan is uw wifi instellen een klusje waar u de tijd voor wilt nemen. Gelukkig is het een fluitje van een cent wanneer u deze stappen volgt.

Stap 1: zoek een goede plek

Waar u het wifi kastje neerzet is essentieel. Een wifi verbinding is namelijk niet zo dol op dikke muren en eikenhouten kasten. Zet uw router dus liever op een plek waar de wifi-straling veel van uw online apparaten kan bereiken. Dit zorgt ervoor dat u het optimale bereik kan halen uit uw nieuwe modem. Vaak is dit de meterkast in uw woning. Heeft u toch nog problemen dan kunt u deze tips lezen om uw wifi te verbeteren.

Stap 2: kabels aansluiten

Uw modem zal aangesloten moeten worden op de plek waar de glasvezel of telefoonlijn uw huis binnenkomt. Deze aansluiting zit bijna altijd vlakbij de muur aan de kant van de voordeur. Deze verbindt u via de UTP-internetkabel met het modem.

Stap 3: FRITZ!Box 7530 aanzetten

Kijkt u eerst even of u glasvezel of DSL heeft want waar de kabels in het modem moeten is in beide gevallen verschillend. Wat wel overeenkomt is het gebruik van de stroomadapter. In beide gevallen moet deze in het aansluitpunt (Power). Vervolgens steekt u de stroomadapter in het stopcontact.

Stap 4: kijk naar de lichtjes

Het Power/DSL-lampje op de FRITZ!Box 7530 begint met knipperen. Als alle lichtjes continue branden, bent u klaar om in te loggen.

Stap 5: Vindt uw netwerk

Stap 6: wifi op alle apparaten

Ook wifi op uw laptop, smartphone en tablet? Volg deze stappen voor uw apparaten.

Tablet en smartphone

  • noteer de netwerknaam en netwerksleutel
  • ga naar instellingen en selecteer wifi
  • selecteer uw netwerk. De naam van het netwerk (SSID) vindt u onder op uw FRITZ!Box of achter op uw Huawei
  • voer de netwerksleutel in (zie onderkant modem, WLAN Network Key (WPA2)

Laptop

  • selecteer op uw computer het icoontje voor draadloos internet rechtsonder of rechtsboven in uw scherm
  • selecteer uw netwerk. De naam van het netwerk (SSID) vindt u onder op uw FRITZ!Box
  • klik op verbinding maken
  • wij adviseren om voor een privé netwerk te kiezen

Klaar? Dan kunt u nu gebruikmaken van betrouwbaar en veilig internet. Merkt u dat uw verbinding niet overal even sterk is? Dan is een extra wifi-punt in de vorm van een wifi-repeater een krachtige oplossing.

Veilig en betrouwbaar internet

Bij Solcon streven we naar het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online.