Waarom moet u glasvezel nemen?

Waarom moet u glasvezel nemen? Alle voor- en nadelen

Snel en betrouwbaar internet is belangrijk. Want oponthoud tijdens een drukke werkdag door een trage internetverbinding is niet wenselijk. Daarom is internet via glasvezel een uitkomst. Het is niet alleen snel, maar ook betrouwbaar. Maar wat zijn nog meer redenen om glasvezel te nemen of juist niet? Lees hier de voor- en nadelen… En ontdek wat glasvezel ook alweer precies is.

Even opfrissen: wat is glasvezel?

Glasvezel is een draad van glas en zo dun als een haar. Deze flinterdunne ‘vezel’ is omhuld door een dikke jas van coatings. De kabels zijn al onder veel Nederlandse straten gelegd op een diepte van 40 tot 60 centimeter. Het bestaat al decennia en is door de jaren heen steeds sneller en beter geworden. Glasvezel kan inmiddels de snelheid van het licht bereiken. Dat betekent voor uw internet dat er meerdere gezinsleden tegelijkertijd online kunnen gamen, streamen, werken en 4K-televisie kijken, zonder dat het internet trager wordt.

Wat past bij uw huishouden?

Klinkt dit herkenbaar? Of heeft u niet zoveel online diensten tegelijkertijd nodig? Welk glasvezelabonnement u kiest hangt samen met uw gebruik en wensen. Er zijn meerdere abonnementsvormen voor glasvezel internet af te sluiten. U kunt kiezen tussen een snelheid van 100, 200, 500 of zelfs 1000 mbps! Welke u kiest hangt samen met uw gezinssamenstelling en de leeftijden van uw kinderen die onder uw dak wonen. Bent u alleen, met zijn tweetjes of is het een drukke bedoeling? Zijn het nog jonge baby’s of drukke kleuters of tieners? Uw kleuter zal lekker een filmpje op YouTube Kids kijken maar zeker niet gamen. Uw tiener doet dit waarschijnlijk wel. En als u geen gamer heeft, zal hij of zij voor school of hobby’s bestanden uploaden en downloaden.

Dus heeft u een huishouden met kinderen die online actief zijn. Tieners die draadloos voor school werken, chatten én een pre-puber die in de tussentijd een film streamt? Dan kunt u het beste kiezen voor een snelheid van 500. Kortom keuze genoeg en voor alle abonnementen gelden dezelfde voordelen. Mits u een passende snelheid kiest.

Voordelen glasvezel

Hierbij de voordelen van glasvezel kabelinternet op een rijtje:

  • uw verbinding via glasvezel is het snelst;
  • up- en downloadsnelheden zijn gelijk;
  • draadloos gamen zonder problemen;
  • geen vertraging in het netwerk;
  • snelheden tussen de 100 en 1000 mb/s;
  • makkelijke overstapservice.

Nadelen van glasvezel

Er zitten twee nadelen aan glasvezel.

  • het ligt nog niet overal;
  • het is over het algemeen duurder dan een kabelverbinding zoals DSL.

DSL-verbinding

Als u nu een DSL-abonnement heeft en u bent dik tevreden, waarom veranderen? DSL is hartstikke goed als u voldoende heeft aan een snelheid van 50/10 en 200/30 mbps. Deze snelheid betekent dat iemand prima kan Netflixen terwijl een ander thuiswerkt. Verder kijkt u met DSL net zulke haarscherpe televisie als met een glasvezelabonnement.

Glasvezel mogelijk op uw adres?

Misschien weet u al van de buren dat de glasvezelkabels onder uw straat liggen. Dan hoeft u alleen het stappenplan te volgen. Zelfs als u in een buitengebied woont is de kans groot dat er ook glasvezel internet in uw buurt aanwezig is. Dat is namelijk inmiddels in veel buitengebieden in Nederland het geval: van Friesland tot de Noordoostpolder. Nieuwsgierig geworden of u ook glasvezel internet kunt nemen? Doe de postcodecheck.

Veilig en betrouwbaar internet

Bij Solcon streven we naar het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ga voor vragen naar onze website.

facebook-post-voor-nadelen-glasvezel