Waarom moet u glasvezel nemen?

Waarom moet u glasvezel nemen? Alle voor- en nadelen

Snel en betrouwbaar internet is belangrijk, want oponthoud tijdens een drukke werkdag door een trage internetverbinding is niet wenselijk. Daarom is internet via glasvezel een uitkomst. Het is niet alleen snel, maar ook betrouwbaar. Maar wat zijn nog meer redenen om glasvezel te nemen of juist niet? Lees hier de voor- en nadelen… En ontdek wat glasvezel ook alweer precies is.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een draad van glas en zo dun als een haar. Deze flinterdunne ‘vezel’ is omhuld door een dikke jas van coatings. De kabels zijn al onder veel Nederlandse straten gelegd op een diepte van 40 tot 60 centimeter. Het bestaat al decennia en is door de jaren heen steeds sneller en beter geworden. Glasvezel kan inmiddels de snelheid van het licht bereiken. Dat betekent voor uw internet dat er meerdere gezinsleden tegelijkertijd online kunnen gamen, streamen, werken en 4K-televisie kijken, zonder dat het internet trager wordt.

Wat past bij uw huishouden?

Klinkt dit herkenbaar? Of heeft u niet zoveel online diensten tegelijkertijd nodig? Welk glasvezelabonnement u kiest hangt samen met uw gebruik en wensen. Er zijn meerdere abonnementsvormen voor glasvezel internet af te sluiten. U kunt kiezen tussen een snelheid van 100, 200, 500 of zelfs 1000 mbps! Welke u kiest hangt samen met uw gezinssamenstelling en de leeftijden van uw kinderen die onder uw dak wonen. Bent u alleen, met zijn tweetjes of is het een drukke bedoeling? Zijn het nog jonge baby’s of drukke kleuters of tieners? Uw kleuter zal lekker een filmpje op YouTube Kids kijken maar zeker niet gamen. Uw tiener doet dit waarschijnlijk wel. En als u geen gamer heeft, zal hij of zij voor school of hobby’s bestanden uploaden en downloaden.

Dus heeft u een huishouden met kinderen die online actief zijn. Tieners die draadloos voor school werken, chatten én een pre-puber die in de tussentijd een film streamt? Dan kunt u het beste kiezen voor een snelheid van 500. Kortom keuze genoeg en voor alle abonnementen gelden dezelfde voordelen. Mits u een passende snelheid kiest.

Wat zijn de voordelen van glasvezel?

Hierbij de voordelen van glasvezelinternet op een rij:

1. Snelheid

Glasvezelinternet is veel sneller dan traditionele DSL internet. Met glasvezelinternet kunt u genieten van snelheden tot wel 1 Gbps. Hierdoor kunt u zonder problemen video’s streamen, online gamen en grote bestanden downloaden.

2. Betrouwbare verbinding

Glasvezelinternet is veel betrouwbaarder dan andere internetverbindingen zoals DSL. Dit komt doordat de glasvezelkabels minder kwetsbaar zijn voor storingen en onderbrekingen. Daarnaast heeft u met glasvezelinternet geen last van snelheidsvermindering tijdens piekuren.

3. Uploadsnelheid is optimaal

Met glasvezelinternet kunt u niet alleen genieten van een hoge downloadsnelheid, maar ook van een hoge uploadsnelheid. Dit is vooral handig als u vaak grote bestanden moet uploaden of als u veel video’s online plaatst.

4. Stabiele verbinding overal in huis

Glasvezelinternet zorgt voor een stabiele verbinding. Dit betekent dat u geen last heeft van haperingen tijdens het streamen van video’s of tijdens het online gamen.

5. Toekomstbestendig internet

Glasvezel is toekomstbestendig. Dit betekent dat het geschikt is voor toekomstige ontwikkelingen op het gebied van internet en technologie.

6. Eenvoudig overstappen

Solcon biedt een makkelijke overstapservice aan. Hierdoor kunt u eenvoudig en zorgeloos overstappen op één van onze diensten.

Nadelen van glasvezel

Glasvezel kent 4 nadelen. Deze worden hieronder opgesomd en verder uitgelegd.

1. Hogere kosten

Glasvezel internet kan duurder zijn dan een kabelverbinding zoals DSL, zowel qua installatiekosten als maandelijkse abonnementskosten.

2. Beschikbaarheid

Glasvezel internet is nog niet overal beschikbaar, het kan zijn dat het niet beschikbaar is op uw adres. Dit kan afhankelijk zijn van waar u woont en of uw regio is aangesloten op het glasvezelnetwerk. Doe daarom hier de glasvezel check en ontdek of u al zit aangesloten aan het glasvezelnetwerk.

3. Installatie

De installatie van glasvezel internet kan complex zijn en vereist mogelijk enige bouwwerkzaamheden om de vezelkabels aan te leggen. Dit kan leiden tot vertragingen en extra kosten voor de klant.

4. Beperkte keuze van providers

Aangezien glasvezel internet nog niet overal beschikbaar is, kan het zijn dat er beperkte keuzes zijn in providers die glasvezelinternet aanbieden op uw locatie.

Is het verstandig om glasvezel te nemen?

Glasvezel internet is de beste keuze voor internetgebruikers die op zoek zijn naar snel en betrouwbaar internet. Het biedt hogere snelheden, betrouwbaarheid en toekomstbestendigheid. Hoewel het duurder is dan traditionele DSL internet en niet overal beschikbaar is, zijn de voordelen van glasvezel internet de hogere prijs waard.

Doe de glasvezel check