Is wifi schadelijk en hoe blijf ik veilig internetten?

Is wifi schadelijk en hoe blijf ik veilig internetten?

Veilig en betrouwbaar internet, dat wil iedereen. Maar hoe behoud u een veilige verbinding, hoe beveiligt u uw apparaten en wat kunt u beter wel of juist niet doen als het gaat om instellingen en netwerkkeuzes? Er zijn veel verhalen omtrent wat wel of juist niet verstandig is om een veilige internetverbinding te waarborgen. In deze blog maken wij een onderscheid tussen feit en fabel.

Is wifi schadelijk?

Draadloos internet verspreidt elektromagnetische velden. Maar is wifi schadelijk? Nee, dit is een fabel. De straling van uw wifi kan geen kwaad, lees de onderzoeken van De Rijksoverheid erop na. 

Is automatisch inloggen verstandig?

Waarschijnlijk logt uw smartphone, laptop en andere digitale apparaten automatisch in op uw thuisnetwerk, het netwerk van uw werk of andere plekken waar u vaak online bent. Dit is vaak lekker makkelijk en scheelt tijd en zo hoef u uw wachtwoord niet elke keer in te toetsen. Maar het is helaas een fabel dat dit veilig is. Zodra cybercriminelen uw smartphone of andere apparaat eenmaal gehackt hebben hebben geeft u ze hiermee automatisch toegang tot al uw persoonlijke gegevens. Denk aan bankzaken, aankopen en vertrouwelijke mailtjes. Hoe u uw apparaten goed beveiligd leest u hier.

Zijn openbare netwerken minder veilig?

Helaas is dit een feit. Op een openbare verbinding zit minder tot geen beveiliging en kunt u een cybercrimineel gemakkelijk toegang geven tot uw gegevens. Log daarom altijd uit wanneer u gebruik maakt van een openbaar netwerk en waak er voor geen vertrouwelijke informatie prijs te geven.

Heb ik thuis veilige wifi?

Indien u uw wifi niet goed beveiligd dan kan een veilige draadloze verbinding niet gegarandeerd worden. Helaas is het automatisch hebben van een veilige verbinding dus een fabelOmdat wifi voortdurend informatie uitzendt en ontvangt kan iedereen uw netwerknaam zien. Dat is op zich helemaal niet erg. Het wordt pas vervelend als een cybercrimineel uw thuisnetwerk gegevens en uw wachtwoord achterhaald. Op dat moment kunnen zij al uw vertrouwelijke informatie zien en zal u de dupe worden van spyware of malware. En dat kan behoorlijk schadelijk zijn. Zowel emotioneel en financieel. Gelukkig krijgt u bovenop ons standaard veilige internet ook nog eens extra gratis internetbeveiliging voor uw apparaten. 

Vragen over ons wifi netwerk?

Ons team staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Bel met: 088 003 2222. Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering. Wij gaan voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online. Wordt u liever persoonlijk te woord gestaan over onze diensten en services? Wees welkom bij één van onze servicepunten. Kijk dus snel op uw postcode of er een servicepunt bij u in de buurt zit!