Welke speedtest is betrouwbaar?

Welke speedtest is betrouwbaar?

Betrouwbaar en snel internet zorgt ervoor dat het leven makkelijker wordt en online bezigheden sneller gaan. Voor de één is dit perfect en voor de ander hoeft het allemaal niet zo vlug. Maar voor iedereen geldt dat het handig is om te weten hoe snel de internetsnelheid de gehele dag is. U wilt toch weten of uw internetsnelheid nog wel bij uw gebruik past? Daarom is het doen van een speedtest een goed idee.

Hoe ziet een betrouwbare speedtest eruit?

Er zijn talloze testen te vinden op het internet. Kies in ieder geval voor een overzichtelijke en simpele speedtest waarbij u de snelheden in één blik kunt aflezen. Een speedtest moet altijd laten zien wat de upload, download, Ping en Jitter is. Alleen al deze metingen bij elkaar geven een betrouwbare uitkomst. Wij hebben ook een speedtest voor u beschikbaar die gekwalificeerd is als een betrouwbare speedtest. U kunt de speedtest hier vinden.

Tip: sluit uw computer aan met een internetkabel én maak tijdens het testen geen gebruik van andere diensten die data verbruiken (televisie kijken, bellen, downloaden of browsen) voor een betrouwbaar resultaat.

Onverwachte uitkomst

Is de uitkomst niet wat u had verwacht? Traag internet kunt u in dit geval oplossen met deze handige tips. Dat is zonder ingewikkelde programma’s, apps of telefoongesprekken.

Betrouwbare speedtest

Maar wat is dan een betrouwbare speedtest? Welke kunt u met een gerust hart uitvoeren en welke niet? Bij het gebruik van onze speedtest hoeft u niet bang te zijn om een vorm van malware in huis te halen.

Tips voor een betrouwbare uitkomst

Let wel op want de betrouwbaarheid van de uitkomst is afhankelijk van hoe u de speedtest uitvoert.

  • Sluit uw computer aan met een internetkabel (dus niet draadloos).
  • Maak tijdens het testen geen gebruik van andere zaken die data verbruiken, zoals downloaden of browsen.
  • Zet al uw andere apparaten uit die op uw internet zijn aangesloten.
  • Voer de speedtest uit op het nieuwste apparaat in huis.

Internetsnelheid tijdens de piek

Als u weet hoe snel uw internet kan zijn, wilt u misschien ook weten hoe snel uw internet is tijdens ‘normaal’ gebruik? Dus op het moment dat uw kleinkind schaterlacht om Peppa Big op YouTube Kids en u nog wat online werkzaamheden verricht.

Als u op zulke ‘pieken’ wilt weten hoe snel uw wifi is, voert u de speedtest op een andere manier uit, namelijk:

  • Draadloos;
  • Vaker dan één keer;
  • Op verschillende tijdstippen;
  • Wanneer het gehele gezin online is.

Kijk en vergelijk

Als u beide testuitslagen met elkaar vergelijkt, is er waarschijnlijk wat verschil te zien. En dat is logisch. Hoe drukker het is op uw wifi-kanaal hoe groter de kans op wat vertraging. Meer lezen over wanneer een speedtest juist is? In deze blog vertellen we waar u op moet letten en wanneer een uitslag goed is.

Veilig en betrouwbaar internet

Bij Solcon streven we naar het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon veilig online.

welke-speedtest-is-betrouwbaar