Glasvezel aansluitservice van Solcon

Hoe biedt Solcon de beste glasvezel aansluitservice?

Glasvezel is het internet van de toekomst en de kans is groot dat ook u er (binnenkort) niet meer omheen kan. In deze blog vertellen we hoe glasvezel aangesloten kan worden bij u thuis.

Wie is Solcon?

Solcon is een Nederlandse internet- en telecom provider die gespecialiseerd is in het aanbieden van internet- en communicatiediensten aan particulieren en bedrijven. We bieden een scala aan diensten, waaronder internet, telefonie en televisie. 

Bij Solcon vinden we privacy en online veiligheid erg belangrijk. Dit is waarom we Solcon Veilig Online aanbieden: een gratis dienst voor onze klanten die uw telefoon, tablet, laptop of computer extra beveiligt tegen identiteitsfraude en cybercriminaliteit. 

Solcon wordt al jarenlang met regelmaat in de Providermonitor van de Consumentenbond erkend als een van de best gewaardeerde providers op glasvezel en DSL. Daar zijn we trots op. Het zegt iets over de degelijkheid, de betrouwbaarheid en de uitstekende kwaliteit van onze diensten. 

We  hebben ons gepositioneerd als een ethische en betrouwbare provider die aandacht besteedt aan de digitale veiligheid van zijn klanten.

Glasvezel internet is een groot onderdeel van de diensten die we aanbieden. Samen met Glaspoort hebben we ervoor gezorgd dat bijna overal in Nederland glasvezel beschikbaar is, vooral in kleinere gemeenten en buitengebieden. 

Wat zijn de voordelen van glasvezel?

Glasvezel internet biedt tal van voordelen die het een aantrekkelijke keuze maakt  voor u thuis. We gaan de grootste voordelen even bespreken.

 • Superhoge snelheden: Glasvezel biedt ongeëvenaarde snelheden voor zowel downloads als uploads. Hierdoor kunnen veeleisende taken zoals online gamen en videostreaming soepel verlopen.
 • Betrouwbaarheid: Glasvezel is minder gevoelig voor storingen en signaalverlies in vergelijking met DSL, wat resulteert in een stabiele en consistente internetverbinding.
 • Symmetrische snelheid: Met glasvezel is de uploadsnelheid even snel als de downloadsnelheid, wat ideaal is voor bedrijven die grote bestanden moeten verzenden en gebruik maken van videoconferenties en cloudtoepassingen.
 • Toekomstbestendig: Glasvezelinfrastructuur is klaar voor de toekomst, omdat het de capaciteit heeft om te voldoen aan toenemende internet behoeften en nieuwe technologieën.
 • Veiligheid: Het gebruik van glasvezel vermindert het risico van gegevensinbreuk omdat het moeilijker is om het signaal af te tappen in vergelijking met koperen kabels.
 • Minder Interferentie: Glasvezel is immuun voor elektromagnetische interferentie, wat de signaalintegriteit verhoogt, vooral in gebieden met veel elektrische apparaten.
 • Milieuvriendelijk: Glasvezel is duurzamer en milieuvriendelijker dan sommige andere bekabeling methoden, omdat het geen koper of andere schadelijke materialen gebruikt.

Welk netwerk gebruikt Solcon?

In samenwerking met Glaspoort breidt Solcon de dekking van glasvezel internet uit over heel Nederland. Glaspoort is een netwerkbeheerder met sterke expertise in het aanleggen van glasvezel internet. Ze hebben vooral bekendheid verworven door de uitrol van deze dienst in landelijke gebieden, dorpen en bedrijventerreinen. Glaspoort is oorspronkelijk opgericht als een samenwerking tussen KPN en pensioenfonds ABP.

Het belang van een goede aansluitservice

Voordat de glasvezelkabels bij u onder de stoep liggen, is een goede aansluitservice van cruciaal belang. Dit gaat ervoor zorgen dat u optimaal kunt profiteren van de voordelen in de glasvezelinfrastructuur. Hier zijn enkele redenen waarom een goede aansluitservice belangrijk is:

De juiste aansluiting

Wanneer uw glasvezel professioneel wordt aangesloten, kunt u er vanuit gaan dat het goed gebeurt. De installateurs zijn experts op dit gebied en zitten boordevol ervaring.

Garanties

Mocht uw glasvezelverbinding ineens  storingen of andere problemen ervaren, dan heeft u meer garantie wanneer het is aangesloten door een installateur als dat u het zelf heeft gedaan.

Probleemoplossing

Als er problemen optreden, kan een professionele installateur snel de oorzaak identificeren en corrigeren. Dit minimaliseert de downtime voor de klant en zorgt voor een snelle oplossing van eventuele problemen.

Veiligheid

Een juiste aansluitservice zorgt ervoor dat de installatie veilig wordt uitgevoerd, rekening houdend met alle veiligheidsvoorschriften en -richtlijnen. Dit is met name belangrijk, omdat glasvezelkabels gevoelig zijn voor breuken en beschadigingen.

Prettige ervaring

Als u ervoor kiest om uw glasvezel aan te laten sluiten door een professional zal dit een vriendelijke installateur zijn die het het uiterste eruit wil halen voor u. Dit zorgt ervoor dat het voor u een prettige ervaring wordt waarbij u niet zelf aan de slag hoeft met bedradingen en aansluitingen.

Solcon’s toewijding aan klanttevredenheid

Klanttevredenheid speelt een centrale rol bij ons. Daarom streven we ernaar om voortdurend hoogwaardige diensten te leveren, waarbij de behoeften en verwachtingen van de klant centraal staan. Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u op werkdagen en op zaterdag altijd contact met ons opnemen.

In de laatste cijfers van de Consumentenbond werd onze klantenservice beoordeeld met een 8,2. Hier zijn we zeker trots op.

Hoe werkt het installatieproces in stappen?

Zoals u heeft gelezen is het van groot belang dat het aansluiten van glasvezel bij u thuis zorgvuldig moet gebeuren. Hieronder ziet u alle stappen die uitgevoerd dienen te worden.

 1. De glasvezelkabels worden onder uw stoep gelegd door de glasvezelbeheerder.
 2. Het modem moet in uw huis worden geplaatst. Over het algemeen wordt dit gedaan door een installateur.
 3. Daarna kan de Fritz!Box worden geïnstalleerd. Het is belangrijk dat u aandachtig alle stappen lees en deze uitvoert. U moet onder andere de ethernetkabel plaatsen en wachtwoorden invoeren. Dit proces zal ongeveer 10 minuten duren.
 4. En tot slot kan de wifi worden geactiveerd. Dit is vrij gemakkelijk. Hier hoeft u alleen een nieuwe netwerknaam en een nieuw wachtwoord te kiezen. Vervolgens even verbinding maken met uw apparaten en u kunt aan de slag met uw nieuwe wifi.
  Bent u benieuwd of glasvezelinternet mogelijk is bij u thuis? Klik verder!

Ontdek alle glasvezel pakketten