Sportkalender zomer 2022

Sportkalender zomer 2022

Kan er voor u nooit te veel sport op TV te zien zijn? En juicht u de Nederlandse sporters graag naar de overwinning? Dan is er deze zomer genoeg om u op te verheugen. Met veel WK’s, de Tour de France, US Open en meer. Ontdek het allemaal in deze sportkalender. En noteer het direct in uw agenda.

Wimbledon – 27 juni t/m 10 juli

Van maandag 27 juni t/m zondag 10 juli komen de beste spelers en speelsters weer in actie op het meest prestigieuze tennistoernooi van de wereld. De live-uitzendingen starten elke dag om 12.00 uur en duren tot circa 22.00 uur. Live te zien via Ziggo Sport Totaal. Zet het extra zenderpakket eenvoudig aan en uit.

WK Hockey dames – 1 t/m 17 juli

Het WK Hockey voor dames vindt deze zomer plaats in Amstelveen en Spanje van vrijdag 1 juli t/m zondag 17 juli. De Nederlandse dames spelen hun duels in eigen land en zijn ook dit jaar weer favoriet! Ziggo Sport Totaal zendt vrijwel alle duels in zijn geheel uit. Moedigt u de dames naar de titel?

Tour de France mannen – 1 t/m 24 juli

De 109e Tour de France begint op vrijdag 1 juli. De mannen starten voor het eerst in Denemarken (Kopenhagen) en de race finisht op zondag 24 juli op de Champs-Élysées in Parijs. Het grootste wielerevenement is live te zien via de NOS.

EK Voetbal voor vrouwen – 6 t/m 31 juli

De beste voetbalsters van Nederland komen weer in actie op het EK! Live te zien via de NOS, alle 31 wedstrijden. Het EK vindt plaats in Engeland en wordt in 10 verschillende stadions gespeeld. Worden de vrouwen net als in 2017 Europees kampioen?

WK Atletiek – 15 t/m 24 juli

Liefhebbers van atletiek moeten er even wat voor over hebben, want het WK wordt dit jaar georganiseerd in de Verenigde Staten. Dat betekent dus het ritme omgooien om ’s nachts niks te missen van de finales. Het WK Atletiek is te zien via de NOS.

Tour de France vrouwen – 24 juli t/m 31 juli

Nadat de mannen in actie zijn gekomen is het tijd voor de vrouwen. Voor het eerst is er vlak na de Tour de France voor mannen de tour voor vrouwen. Volg de prestaties van de vrouwen bij de NOS.

Johan Cruijff Schaal – 30 juli

Op zaterdag 30 juli 2022 speelt Ajax in de Johan Cruijff Arena tegen PSV voor de Johan Cruijff schaal. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20.00 uur. U kijkt de wedstrijd live via ESPN Compleet.

Eredivisie & Keuken Kampioen Divisie 22/23 – start 5 augustus

In het weekend van 5-7 augustus 2022 starten de Eredivisie & Keuken Kampioen Divisie alweer. Vanwege het WK in Qatar (van 21 november tot en met 18 december 2022) zien de speelkalenders van de Nederlandse profcompetities er iets anders uit dan gewend. Bekijk de speeldagenkalender 2022/23. En vergeet niet om ESPN Compleet aan te zetten, zodat u geen wedstrijd hoeft te missen. Gratis met Solcon Compleet Extra’s.

European Championships – 11 tot 21 augustus

In augustus komen de EK’s in 9 olympische sporten samen in München. Van wielrennen, turnen, atletiek, tafeltennis, triatlon, muurklimmen, roeien en kano/kajak tot beachvolleybal. Alles komt voorbij. Kijk het bij de NOS.

Vuelta a España – 19 augustus t/m 11 september

Vrijdag 19 augustus is het tijd voor de Ronde van Spanje. De Vuelta start in Utrecht met een ploegentijdrit. Ook de 2e en 3e etappe vinden plaats in Nederland. Later in de race staan er steile beklimmingen in Asturië, op de Peñas Blancas en Sierra Nevada in het diepe zuiden op het programma. U volgt het live via de NOS.

US Open – 29 augustus t/m 11 september

Kijk via Ziggo Sport Totaal live naar de US open vanaf maandag 29 augustus t/m zondag 11 september.

EK Basketbal mannen – 1 t/m 18 september

September staat in het teken van de zaalsporten. Te beginnen met het EK Basketbal voor mannen van donderdag 1 september t/m zondag 18 september. Kijk het op NOS.

Dutch Grand Prix – 4 september

Zondag 4 september is het weer zover: dé Dutch Grand Prix 2022 op Circuit Zandvoort.

WK Wielrennen – 18 t/m 25 september

Nog een zaalsportevenement op de planning: het WK Wielrennen. Dit jaar vindt het WK plaats in Australië van zondag 18 september t/m zondag 25 september. Kijk het live via de NOS. – PS. Vergeet niet ’s nachts uw wekker te zetten.

WK Basketbal vrouwen – 22 september t/m 1 oktober

Niet alleen de mannen komen in actie, maar ook de vrouwen. En wel van donderdag 22 september t/m zaterdag 1 oktober.

WK Volleybal vrouwen – 23 september t/m 15 oktober

Last but not least, vindt van vrijdag 23 september t/m zaterdag 15 oktober het WK Volleybal voor vrouwen plaats. Dit jaar wordt het georganiseerd in Nederland en Polen. Volg de dames live via de NOS.

Niet getreurd, later dit jaar meer!

Na een hele zomer vol met de leukste sporten hoeven we gelukkig niet af te kicken. Want later dit jaar staat er ook nog genoeg op de planning. Van het WK Baanwielrennen, WK Turnen, EK Handbal en WK Darts tot natuurlijk het WK Voetbal in Qatar.