De leukste zomertijd apps!

De leukste zomertijd apps

Mooie wandelroutes, nieuwe planten ontdekken, vogelgeluidjes herkennen. Heerlijke bezigheden voor de zomer! Speciaal voor deze fijne periode zetten we de leukste apps voor u op een rijtje.

Beleefroutes: ga er lekker op uit met een persoonlijke gids

Met de app Beleefroutes geniet u van nog meer vermaak tijdens uw wandel- of fietstocht. U ontvangt onderweg allerlei extra’s zoals, leuke weetjes, anekdotes, informatie over de natuur of de geschiedenis van een gebied en meer.

  

PictureThis: ontdek nieuwe bloemsoorten

Komt u tijdens een fijne wandeling mooie bloemen tegen? Met de PictureThis app komt u er achter welke bloemsoort het is. De app herkent meer dan 10.000 bloemen en geeft daarnaast verzorgingstips.

  

Google Sky Map: vermaak na zonsondergang

In de zomer genieten we van lange zomeravonden. Is de zon eenmaal ondergegaan en komen de eerste sterren tevoorschijn? Google Sky Map helpt u met het herkennen van sterren, sterrenbeelden, sterrenletsels en planeten.

Voor de App Store is Sky View Lite een goed alternatief.

30 Seconds: daag elkaar uit

Met de app 30 Seconds hoeft u zich niet te vervelen. Vorm twee of meer teams en beschrijf de vijf woorden die op het kaartje staan zonder het betreffende woord te noemen. Binnen 30 seconden probeert het team zoveel mogelijk goede antwoorden te raden.

  

KWF Zonadvies: bescherm uw huid

Naast leuke apps in dit rijtje ook een functionele app. We weten allemaal dat het belangrijk is om uw huid goed te beschermen tegen fel zonlicht. Met de KWF Zonadvies app ontdekt u hoe fel de zon is en ontvangt u persoonlijk advies. Ook kunt u smeertimers instellen. Zo vergeet u zich niet meer in te smeren, superhandig.

  

Untappd: nieuwe biersoorten leren

Bent u dol op speciaal biertjes en vindt u het leuk om nieuwe bieren te ontdekken en dit te delen met uw vrienden of familie? Met de app Untappd verdient u badges voor het ontdekken van bieren van verschillende stijlen en landen.

  

Barbecue recepten: lekkere inspiratie voor op de grill

Zomer betekent weer kunnen barbecueën! Bent u op zoek naar wat inspiratie voor op de grill? Met onderstaande apps bekijkt u leuke en gezonde recepten om zelf een echte grillmaster te worden.

Voor de App Store hebben we nog geen goede app kunnen vinden. Tips? Laat het weten in de reacties.

Warblr: herken vogelgeluiden

In de zomermaanden laten ook de vogeltjes weer uitbundig van zich horen. Benieuwd welke vogel er geluid creëert in uw tuin? De app Warblr herkent de gezangen van meer dan 220 Europese vogels.

  

Solcon TV-app: overal televisie kijken

Heeft u Solcon TV? Dan kunt u televisie kijken waar en wanneer u dat maar wilt. Op mobiel, laptop of tablet in alle EU-landen. De app is helemaal gratis. Dus, wat wordt uw favoriete plekje deze zomer? In de hangmat, met een drankje op uw loungebank of zoekt u verkoeling in het zwembad?