Vrijwilligerswerk op zorgboerderij ‘De Pruimenpot’

Solcon medewerkers zetten zich in voor NLdoet

Op 9 en 10 maart 2018 was het weer de dag van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op deze dag zetten ruim 375.000 vrijwilligers zich in voor zo’n 9800 activiteiten zoals helpen op een boerderij, een moestuin omspitten en nog vele andere mooie klussen.

Dit jaar was het ook zover voor Solcon. Op vrijdag 9 maart hebben de medewerkers van de afdeling Marketing & Sales hun bureau ingewisseld voor een dagje buiten werken. Zij hadden zich ingeschreven om de handen uit de mouwen te steken voor zorgboerderij ‘De Pruimenpot’ in Dronten. Hier kunnen mensen met een hulpvraag dagbesteding vinden in de breedste zin van het woord. Iedereen die hier dagbesteding heeft werkt mee ieder op zijn eigen niveau.

Samen met de mensen die op de zorgboerderij werken heeft afdeling Marketing & Sales verschillende taken op zich genomen. Zo hebben zij 100% puur natuur sap gemaakt van appels, de groentetuin klaargemaakt voor het groeiseizoen, de dieren eten geven en walnoten gekraakt en geperst tot walnootolie.  

Tijdens de koffie was er zelfgemaakte appeltaart en tijdens de lunch aten we heerlijke pannenkoeken! Al met al heeft iedereen het als een gezellige dag ervaren. Volgend jaar dragen we het stokje over aan een andere afdeling binnen Solcon.