Een kijkje in de werkdag van Logistiek

Een kijkje in de werkdag van Logistiek

Internet in huis. Het is anno 2020 de normaalste zaak van de wereld. Maar voordat u thuis kunt genieten van internet gaan er natuurlijk heel wat zaken aan vooraf. Zo dient u in het bezit te zijn van de juiste apparatuur. De afdeling Logistiek van Solcon zorgt daar graag voor! Hoe ze dat doen? Onze collega Sebastiaan (Teamleider Logistiek & Facilities) geeft u een kort kijkje in zijn werkdag.

“Lo-gi-stiek (de; v) Logistiek omvat de handelingen die verricht moeten worden om goederen van grondstof tot eindproduct te verwerken en deze bij de klant af te leveren.

Een duidelijke omschrijving van het begrip logistiek. Maar logistiek vindt natuurlijk plaats in vele soorten en maten. Kun je vertellen welke processen er op de Logistieke afdeling van Solcon elke dag worden uitgevoerd, Sebastiaan?
Bij Solcon starten we met het team elke ochtend met het printen van de pakbonnen. Op deze manier weten we wat ons deze dag te wachten staat. En geloof mij, dat is elke dag weer een verrassing. Na het scannen van de pakbonnen, pakken we de juiste apparatuur en handleidingen erbij. Vervolgens is het pakketje bijna klaar voor verzending. Alleen nog even uit de vier verschillende afmetingen de juiste doos kiezen en op een logische manier inpakken. Alle dozen gaan daarna de rolcontainers in en worden dagelijks aan het eind van de middag opgehaald door Post NL. Zij zorgen er vervolgens voor dat de pakketten juist geleverd worden bij onze klanten.

Dat klinkt als een gestroomlijnd proces. Gaan deze processen in de coronatijd ook gewoon allemaal door?
Ja, in deze bijzondere periode gaat het verwerken van pakketten en retouren allemaal gewoon door. In dat opzicht is er voor ons niet veel veranderd. Alleen dat het in het magazijn en op kantoor qua collega’s een stuk rustiger is dan voorheen. Dat is soms nog even wennen. Daarnaast zagen we begin dit jaar bij de grote uitbraak van corona een grote toename in de aanvraag van nieuwe modems. We konden goed merken dat veel klanten vanuit huis gingen werken. Vanaf januari dit jaar zijn we gestart met het versturen van de nieuwe, duurzame dozen. Inmiddels zijn er al heel wat stuks van geproduceerd. 

Je gaf eerder aan dat elke dag weer een verrassing voor jullie is, maakt dit het werk voor jou ook zo leuk?
Zeker. De afwisseling elke dag maakt het werk op een Logistieke afdeling heel leuk. Niet voor niets dat ik al 13 jaar lang in het vak zit. Ook hou ik mij daarom naast logistieke taken bezig met bijvoorbeeld inkoop en facilitaire zaken, zodat alle kantoorartikelen altijd op voorraad zijn. Daarnaast ben ik dol op structuur. En dat is ook wel iets wat je nodig hebt. Als het begin van de ochtend rommelig verloopt, loop je de hele dag achter de feiten aan. Dat werkt niet prettig. Tot slot ben ik echt van resultaat. Dus als ik elke dag weer zie wat er richting onze klanten gaat kan ik daar oprecht blij van worden.

Leuk om te horen en een kijkje te hebben gehad in jouw werkdag op de afdeling Logistiek van Solcon!


Reacties

Wim

2 oktober 2020

Fijn te vernemen, dat logistiek een onmisbare schakel blijft en nagenoeg gewoon door kan gaan in deze bijzondere tijden.