End User Risk

Wat moet ik doen als ik last heb van End User Risk?

U bent afgeschermd van het internet en netwerk, omdat is geconstateerd dat er op uw computer een virus aanwezig is dat ernstige problemen voor u kan veroorzaken. U loopt ondermeer risico op diefstal van uw financiële of internetbankieren-gegevens. Voor uw eigen bescherming bent u daarom afgeschermd van het internet en netwerk.

U kunt een groot deel van het internet en het netwerk op dit moment niet gebruiken. U kunt nog wel gebruikmaken van onder andere Windows Update en websites waar u virusscanners kunt downloaden.

 

Wat kan ik doen om dit probleem op te lossen?

De volgende onderstaande stappen kunt u hierbij doorlopen om het probleem te verhelpen:

  1. Start uw virusscanner, of download een virusscanner. Beschikt uw computer/laptop niet over virusscanner of anti adware-programma? Probeer dan ons ISA®, Veilig Online pakket de eerste 3 maanden geheel gratis.
  2. Download de nieuwste updates van uw virusscanner programma zodat u de meeste kans maakt de oorzaak te vinden en succesvol te verhelpen.
  3. Laat uw virusscanner een volledige scan op de computer/netwerk uitvoeren.
  4. Verwijder alle besmette bestanden die de virusscanner gevonden heeft. Bewaar hiervan de resultaten u kunt deze mogelijk nog nodig zijn.
  5. Als de virusscanner geen besmette bestanden heeft gevonden, dient u Windows opnieuw te (laten) installeren om het probleem op te lossen. Door het opnieuw installeren van Windows worden virussen die niet verwijderbaar zijn door de virusscanner alsnog verwijderd. Tevens kan een herinstallatie van Windows ervoor zorgen dat eventuele andere problemen, zoals traagheid van uw computer, verholpen worden. Maak voordat u begint met de herinstallatie een back-up (reservekopie) van uw bestanden, waaronder bijvoorbeeld foto’s en documenten.

 

Let op: Als u gebruik maakt van een ander besturingssysteem, zoals Mac OS X, dient u vergelijkbare stappen als hierboven te doorlopen. Raadpleeg de documentatie van uw apparaat voor precieze instructies over herinstallatie.

 

Hoe voorkom ik dit probleem in de toekomst?

  • Open geen bestanden van onduidelijke afzenders die u bijvoorbeeld via e-mail, Facebook of chat ontvangt.
  • Stel uw besturingssysteem zo in dat updates automatisch geïnstalleerd worden. Instructies voor het automatisch laten installeren van updates door uw besturingssysteem kunt u via de onderstaande links downloaden:
  • Stel uw virusscanner zo in dat updates automatisch geïnstalleerd worden, zodat u altijd een up-to-date virusscanner draait.              

Vijf goede redenen om voor Solcon te kiezen


ISO27001 gecertificeerd. Solcon hecht veel waarde aan informatiebeveiliging.

Superieure Internet kwaliteit.

Solcon heeft dit jaar weer een uitstekend testoordeel in de categorie ‘Internet’ (8,1) volgens de Consumentenbond.

Bellen tegen vaste lage tarieven.

Filter ongewenste websites. Internet zorgeloos met ISA®, hét multimediafilter van Nederland.