Extra wifi punt: Access point of repeater?

Wanneer en hoe gebruikt u een extra wifi punt?

Wanneer u last heeft van een trage wifi verbinding, of zelfs helemaal geen verbinding heeft omdat de afstand tot het wifi modem te groot is kunt u een extra wifi punt gebruiken. Het extra wifi punt is in te stellen op 2 manieren; als access point of als repeater.

Access point (LAN Bridge)

Wilt u uw wifi bereik vergroten zonder verlies van snelheid? Dan kunt u het beste een extra wifi punt via een netwerkkabel aansluiten. Hiermee komt uw internetsnelheid maximaal binnen op het wifi punt.

Het wifi punt kan dus de volledige snelheid uitzenden, daardoor de kans op een goede verbinding hoger is dan bij een repeater. 

Wij raden u sterk aan om deze manier te gebruiken voor een optimaal resultaat in snelheid en bereik. U dient hiervoor wel een netwerkkabel te leggen naar de plek waar u dit wifi punt plaatst.

Download handleiding
Instellen extra wifi punt als Access point

Repeater

Is het niet mogelijk om een netwerkkabel te leggen naar uw extra wifi punt? Dan is er een alternatief. U kunt het extra wifi punt draadloos instellen. Op deze manier maakt het extra wifi punt een draadloze verbinding met uw wifi modem. Vervolgens zendt het extra wifi punt het signaal ook weer uit, zodat het bereik hiervan wordt vergroot.

Het nadeel van deze manier is het verlies van snelheid. Omdat het extra wifi punt zijn signaal al draadloos binnen krijgt, zal het “basissignaal” wat het kan uitzenden lager liggen. In dit geval zal het extra wifi punt ook in de buurt van het wifi modem geplaatst moeten worden of op een andere plek waar het wifi bereik goed is, om een stabiele draadloze verbinding te kunnen maken.

De repeater zorgt dus voor een vergroting van uw wifi bereik, maar de snelheid hiervan wordt minimaal gehalveerd. Wij adviseren daarom altijd om uw extra wifi punt in te stellen als access point.

Download handleiding
Instellen extra wifi punt als repeater

Specificaties AVM FRITZ! Repeater 1200

Met de AVM FRITZ! Repeater 1200 geniet u van een stabiele en snelle wifi-verbinding.

  • Vergroot de WiFi-reikwijdte op de 5 GHz-band met wel 1266 Mbit/s
  • Vergroot de WiFi-reikwijdte op de 2,4 GHz-band met wel 400 Mbit/s
  • Dual-WiFi AC+N
  • Gigabit-LAN-aansluiting
  • Veilige verbindingen met WPA2-standaard
  • Eenvoudig en snel geïnstalleerd dankzij WPS
  • Ook te gebruiken als access point