Ons multimediafilter is vernieuwd

Nieuwe vormgeving, extra functionaliteit

Ongetwijfeld heeft u er iets van gemerkt. Solcon heeft een nieuwe huisstijl doorgevoerd. Deze nieuwe vormgeving is ook doorgetrokken naar ons paradepaardje, het multimediafilter. Het nieuwe filter is niet alleen gebruikersvriendelijk, maar ook nog veel veiliger. Maar er is nog meer. Zo is er ook nieuwe functionaliteit in de vorm van ‘https-filtering’ toegevoegd.

Wat is er vernieuwd?

  • Nieuwe frisse blokpagina
  • Filterinstellingen.solcon.nl in een nieuw jasje
  • HTTPS-filtering mogelijk

Daarom Solcon

  • Al 4 jaar als beste getest
  • Razendsnel en betrouwbaar Internet
  • Hoge klantwaardering (8,9 Opiness.nl)
  • Gratis klantenservice

Alle vernieuwingen op een rij

1. Nieuwe frisse blokpagina

Deze krijg u te zien bij het bezoeken van een geblokkeerde website of wanneer het tijdsslot actief is.

2. Filterinstellingen

Portal filterinstellingen.solcon.nl in een nieuw jasje met handige schuifknoppen waarmee het filter per categorie aan en uit kan worden gezet. Daarnaast kunt u per dag instellen wanneer uw kinderen wel en niet op internet kunnen surfen via ons glasvezel internet. Tevens is dit eenvoudig in te stellen via uw smartphone.

3. HTTPS-Filtering

Steeds meer websites maken gebruik van een extra beveiliging via https. U herkent deze websites aan het bekende ‘slotje’ in de browser, het webadres begint daarbij met https. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om zoekresultaten van Google, Facebook of het bekijken van films via YouTube.

Met deze extra functionaliteit in het vernieuwde multimediafilter kunnen deze beveiligde sites toch door het internetfilter beoordeeld worden. Https-filtering maakt uw internetgebruik veiliger, daarom adviseert Solcon om het https-filter in te schakelen. U kunt dit zelf activeren in de portal.

HTTPS instellen

Ik heb al wel het multimediafilter

Let op: u moet deze mogelijkheid zelf apart activeren door het schuifje bij https-filtering op groen te zetten in de filterportal filterinstellingen. (Ook apart aan te vragen per apparaat dat gebruik maakt van het multimediafilter). Https-filtering werkt alleen wanneer u gebruik maakt van een persoonlijk profiel waarmee u zelf uw filterprofiel kunt samenstellen. U heeft hiervoor aparte inlogggevens nodig voor de portal filterinstellingen. Heeft u dit nog niet, dan kunt u dit eenvoudig activeren via het Serviceweb.

Ga naar het Serviceweb

Ik heb nog geen multimediafilter

Het multimediafilter kunt u eenvoudig aanvragen via het Serviceweb. Als nieuwe gebruiker heeft u ook direct de mogelijkheid om uw persoonlijke profiel te gebruiken. Het multimediafilter is standaard op maximaal 5 apparaten te activeren.

Lees meer over het ISA®, hét multimediafilter

Tim – Klantenservice

Wilt u advies over welk product het meest geschikt is voor u? Bel ons gerust op 088 - 003 22 22, want Tim en zijn team helpen u graag verder.

Vraag het Tim

Vijf goede redenen om voor Solcon te kiezen


Sinds juli 2017 is Solcon onderdeel van KPN.

ISA®, hét kennisplatform voor veilig internet met tips en tools.

Bellen via de vaste lijn tegen lage beltarieven en altijd gratis met andere Solcon klanten.

Kijk altijd en overal uw favoriete programma via de Solcon TV app. Nu ook beschikbaar in de EU-landen