Samen voor veilig internet met Solcon Veilig Online

Veilig online met Solcon Veilig Online

Internet is niet meer weg te denken uit ons leven. Veilig kunnen internetten en het beschermen van uw privacy is dan ook belangrijker dan ooit. Omdat wij uw online veiligheid belangrijk vinden en deze willen beschermen is er Solcon Veilig Online. Met dit pakket is uw telefoon, tablet, laptop of computer goed beveiligd.

Waarom mijn apparaten beveiligen?

We maken tegenwoordig massaal gebruik van openbare wifi-netwerken en ook weten we clouddiensten vaker te vinden. Via de e-mail, social media & Whatsapp is het versturen van verdachte linkjes dagelijkse aan de orde. Bescherm uzelf daarom online met goede beveiliging van uw apparaten.

Beveilig al uw apparaten

Gratis beveiliging

Heeft u internet van Solcon? Dan krijgt u Solcon Veilig Online gratis voor 2 apparaten. Uw privacy, uw data, onze zorgen.

Beveilig direct uw apparaten

 

10 extra apparaten

Meer apparaten beveiligen? Breid Solcon Veilig Online uit met 10 extra apparaten voor € 4,99 per maand.

Bestellen in Serviceweb

De voordelen

icoon-malware-bescherming

Bescherming apparaten

Houdt uw apparaten vrij van virussen, spyware, trojaanse paarden, keyloggers en andere malware.

icoon-veilig-online-bankieren

Veilig bankieren en winkelen

Zorgt voor veilige transacties tijdens winkelen en online bankieren, zodat u er zeker van bent dat uw geld veilig is.

 

icoon-veilig-online-browsen

Veilig online

Met Solcon Veilig Online kunt u veilig browsen op het internet. Dat geeft u een veilig gevoel.

icoon-spoor-apparaten-op

Spoor apparaten op

Met de speciale Finder functie spoort u eenvoudig verloren of gestolen apparaat op van u en/of uw kinderen.

 

icoon-ouderlijk-toezicht

Ouderlijk toezicht

Een veilige internetomgeving voor uw kinderen vrij van ongepaste beelden en taalgebruik.

icoon-gaming-mode

Gaming mode

Genoeg ruimte en snelheid op uw apparaat, zodat u zonder onderbrekingen geniet van een optimale game-ervaring.

Meer over F-Secure

Solcon Veilig Online is gebaseerd op de beveiligingssoftware van F-Secure. Een online beveiligings- en privacybedrijf dat gevestigd is in Finland. F-Secure zorgt ervoor dat miljoenen mensen en bedrijven over de hele wereld veilig online kunnen internetten met bescherming van hun privacy. En met succes! Al meerdere keren op rij is F-Secure in de prijzen gevallen. Het bedrijf update de software regelmatig, zodat online apparaten altijd beschermd zijn tegen bedreigingen die op dit moment spelen.

Tips over veilig internet

ransomware-afbeelding

Ransomware voorkomen

Bij ransomware versleutelen cybercriminelen uw bestanden of blokkeren zij het systeem waardoor u niet meer bij uw bestanden kunt.

5 tips om ransomware te voorkomen

 

phishing-mails-afbeelding

Phishing mails herkennen

Voorkom dat criminelen u naar een valse website lokken en daar uw gegevens of geld stelen. Phishing mails worden steeds professioneler.

Met deze tips herkent u phishing mails

 

identiteitsfraude-afbeelding

Identiteitsfraude voorkomen

Bij identiteitsfraude worden uw gegevens gestolen om vanuit uw naam dingen te kopen of strafbare feiten te plegen. Bescherm uzelf hier tegen.

Tips om identiteitsfraude te voorkomen

Heeft u verder nog vragen?

 • Wanneer krijg ik Solcon Veilig Online gratis voor 2 apparaten?

  Bij een nieuw internet abonnement van Solcon krijgt u Solcon Veilig Online gratis voor 2 apparaten. Bent u al klant en heeft u internet abonnement van Solcon? Bekijk dan in Serviceweb of de gratis licenties voor u beschikbaar zijn.

 • Ik heb al een virusscanner, wat nu?

  We raden het af om twee beveiligingsprogramma’s te installeren op één apparaat. Dit kan elkaar namelijk gaan tegenwerken, wat niet ten goede komt aan de beveiliging van uw apparaat. Daarnaast kan het ervoor zorgen dat uw apparaat langzamer werkt. Verwijder daarom eerst uw huidige beveiligingsprogramma’s voordat u Solcon Veilig Online installeert.

 • Wat kan ik instellen via de Solcon Veilig Online beheerpagina?

  Nadat u uw licenties heeft geactiveerd via Serviceweb krijgt u toegang tot het beheerportaal. In het portaal kunt u apparaten verwijderen en toevoegen of een andere naam geven om apparaten gemakkelijk te herkennen. Ook kunt u gezinsregels instellen per apparaat, zoals tijdslimieten of inhoudsfilters. Hiermee kunt u de toegang tot het internet of bepaalde pagina’s en/of apps beperken.

  Wilt u een apparaat verwijderen? Selecteer het betreffende apparaat en kies voor ‘Licentie vrijgeven’. Het apparaat is zo niet langer beveiligd met Solcon Veilig Online. U kunt vervolgens een nieuw apparaat beveiligen door te klikken op ‘Apparaat toevoegen’.

 • Hoe weet ik of Solcon Veilig Online op mijn apparaat werkt?

  Wanneer u Solcon Veilig Online heeft gedownload en u heeft de installatiestappen voltooid, is uw apparaat beveiligd. Open Solcon Veilig Online op uw apparaat om uw de status van de verschillende functionaliteiten te bekijken. Groene meldingen zijn oké, oranje meldingen geven aan dat een functie is uitgeschakeld. Dit hoeft geen probleem te zijn, bijvoorbeeld wanneer u er bewust voor heeft gekozen om deze functie (nog) niet te gebruiken.

  In sommige gevallen ziet u een uitroepteken bij een apparaat staan dat u kort geleden heeft toegevoegd. Klikt u op het appraaat, dan krijgt u de melding ‘Dit apparaat wordt nog niet beschermd’. In de meeste gevallen is de beheerpagina nog niet volledig bijgewerkt. U kunt dit oplossen door op ‘vernieuw’ te klikken. Ziet u de melding nog steeds in beeld? Voltooi dan de installatiestappen van Solcon Veilig Online op het betreffende apparaat om goed beveiligd te zijn.

 • Kan ik meer dan 12 apparaten beveiligen?

  Nee, op dit moment kunt u maximaal 12 apparaten beveiligen. We zijn druk bezig met een uitbreiding naar maximaal 22 apparaten. 

 • Welke apparaten kan ik beveiligen met Solcon Veilig Online?

  Solcon Veilig Online is geschikt voor Windows, MAC, IOS en Android. Bekijk een uitgebreid overzicht van alle versies die ondersteund worden.

 • Hoe kan ik veilig browsen met Solcon Veilig Online?

  Installeer op uw computer de browserextensie via Solcon Veilig Online. Hiermee kunt u een browser naar keuze voorzien van bescherming door Solcon Veilig Online, bijvoorbeeld bankprotectie. Voor mobiele apps dient u gebruik te maken van de browser in Solcon Veilig Online. Anders werkt de bescherming niet.

  Let op! Voor de browser Safari is een extra stap nodig na installatie.

  • Ga naar voorkeuren
  • Kies voor Browserbescherming
  • Download de browserextensie en installeer deze apart
  • Klik op browserextensie om een webpagina te openen die de extensie automatisch downloadt en voorziet van verdere instructies