Privacy- en Cookie statement

Persoonsgegevens

U deelt allerlei persoonsgegevens met ons. Bijvoorbeeld als u onze website bezoekt of als u een dienst bij ons afneemt. We verwerken uw persoonsgegevens zorgvuldig en willen u hier graag duidelijk over informeren.

In ons Privacy Statement leggen we uit hoe we omgaan met het verwerken van uw persoonsgegevens en welke rechten u heeft. We geven voorbeelden om de uitleg toe te lichten.

Ons nieuwe Privacy Statement gaat in per 25 mei 2018. U vindt hier ook meer informatie over het gebruik van cookies op de website van Solcon.

Privacy Statement

Solcon gaat secuur om met de verwerking van uw gegevens. U bent er als klant van verzekerd dat Solcon zorgvuldig omgaat met uw gegevens en dat de opslag van uw gegevens streng beveiligd is.

Meer over Privacy Statement

Cookie Statement

Op solcon.nl worden cookies gebruikt om het bezoek aan de website te analyseren, zodat deze daarmee goed kan functioneren.

Meer over Cookie Statement

Heeft u verder nog vragen?

  • Vanaf wanneer geldt de Europese Privacy Verordening?

    De Europese Privacy Verordening is vanaf 25 mei 2018 van toepassing. Tot die tijd geldt in Nederland nog steeds de Wet bescherming persoonsgegevens.

  • Wat verandert er voor mij?

    Uitbreiding van de huidige privacy rechten met 2 nieuwe privacy rechten. En een versterking van de huidige privacy rechten.

  • Welke rechten heb ik?

    U heeft recht op de volgende rechten:

    Recht op inzage
    Recht op rectificatie en aanvulling
    Recht op beperking van de verwerking van gegevens Het recht met betrekking tot geautomatiseerde besluitvorming en profilering (menselijk blik bij besluiten) Het recht om bezwaar te maken
    Het recht op dataportabiliteit (Dit recht is nieuw)
    Het recht op vergetelheid (Dit recht is nieuw)

  • Wat houdt het recht op vergetelheid in?

    Dit houdt in dat Solcon in een aantal gevallen de persoonsgegevens van de klant moet wissen wanneer u erom vraagt. Solcon beoordeeld dan of wij het recht voor u kunnen en mogen uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wettelijke bewaartermijnen waar Solcon zich ook aan te houden heeft.

  • Wat houdt het recht op dataportabiliteit in?

    Hiermee kan u uw persoonsgegevens opvragen welke Solcon van u heeft.

  • Wat houdt het recht van bezwaar in?

    Dit houdt in dat u bezwaar mag maken tegen het verwerken van uw persoonsgegevens.

  • Wat is het recht op rectificatie en aanvulling?

    Dit is uw recht om uw persoonsgegevens aan te laten vullen of als uw persoonsgegevens onjuist zijn, deze te laten wijzigen.