Alle informatie over glasvezel op een rij

Waarom kiezen voor glasvezel?

 

Glasvezel internet wordt ook wel het internet van de toekomst genoemd. Wanneer u kiest voor internet via glasvezel, profiteert u van de volgende voordelen:

 • Ultrasnel internet: grote upload- en downloadsnelheden die ervoor zorgen dat u razendsnel kan streamen, surfen en gamen;
 • Betrouwbaar internet: glasvezel internet is minder gevoelig voor storingen en interferentie dan DSL. Zo heeft u altijd stabiel internet;
 • Betere kwaliteit: glasvezel biedt een hogere beeldkwaliteit – zonder bufferen of vertragingen.

Meer weten over glasvezel? Lees verder in een van onze blogs!

Lees meer over glasvezel

De voordelen van Solcon

 

Wanneer u kiest voor internet van Solcon, geniet u van de volgende voordelen:

 • Betrouwbare en ultrasnelle glasvezelverbinding;
 • Snelle en stabiele wifi in uw hele huis;
 • Makkelijke overstap;
 • Persoonlijke klantenservice;
 • Tijdelijk geen aansluitkosten.

Is internet via glasvezel al beschikbaar voor u?

 

Bent u geïnteresseerd in de voordelen van glasvezel internet, maar twijfelt u over de mogelijkheden op uw adres? Met onze glasvezel check kunt u de beschikbaarheid controleren en zien of u klaar bent voor de toekomst van internet.

Doe de check

Welke snelheid past bij mijn situatie?

Meest gestelde vragen over glasvezel

 • Is glasvezel internet en TV mogelijk?

  Ja, als u overstapt op glasvezelinternet, kan uw tv-kijkervaring  sneller en soepeler worden. Bij het streamen van tv-programma’s of films in een hoge resolutie kan een glasvezelverbinding resulteren in minder bufferen en kortere laadtijden. Dit kan leiden tot een vloeiende en naadloze kijkervaring.

 • Hoe snel kan ik internetten met glasvezel en wat voor snelheid kan ik verwachten?

  Glasvezelinternet biedt aanzienlijk hogere snelheden in vergelijking met internet via de kabel. Kabelinternet kan snelheden leveren tot enkele honderden Mbps. Glasvezel kan internetverbindingen bieden die oplopen tot 1 Gbps (Gigabit per seconde) en soms zelfs hoger.

 • Wat is beter glasvezel of dsl internet?

  Er zijn een aantal verschillen tussen glasvezel internet en internet via een DSL verbinding:

  Glasvezel internet  biedt over het algemeen hogere snelheden dan kabelinternet. Met glasvezel kunt u genieten van ultrasnelle downloadsnelheden en een soepele streamingervaring, zelfs tijdens piekuren. Kabelinternet is ook snel, maar kan soms worden beïnvloed door de drukte op het lokale netwerk, waardoor de snelheid kan fluctueren.

  Glasvezel internet biedt vaak symmetrische snelheden, wat betekent dat de uploadsnelheid even snel is als de downloadsnelheid. Dit is vooral belangrijk als u regelmatig grote bestanden wilt uploaden, videoconferenties wilt houden of gebruik wilt maken van cloudopslag. Kabelinternet daarentegen heeft meestal asymmetrische snelheden, waarbij de uploadsnelheid lager is dan de downloadsnelheid.

  Glasvezel internet minder gevoelig voor storingen door elektromagnetische interferentie. Kabelinternet kan gevoeliger zijn voor storingen als gevolg van de nabijheid van andere elektronische apparaten.

  Hoewel er overal in het land druk wordt gewerkt aan het leggen van glasvezelkabels en het bijna overal ligt. Kan het zo zijn dat het nog niet bij u ligt. Kabel internet is overal in het land beschikbaar. Binnenkort geldt dit ook voor glasvezel.

  Doe de postcodecheck om er achter te komen of glasvezel al beschikbaar is bij u.

Doe de postcodecheck

Om te zien wat het aanbod en de beschikbare internetsnelheden zijn op uw adres.