Selecteer het beste wifi kanaal

Volg de stappen en kies het beste wifi kanaal
voor uw (FRITZ!Box) modem.

 

Log in op uw modem door naar het volgende webadres te gaan: http://fritz.box
(U kunt inloggen met het door u zelf ingestelde wachtwoord).

Stap 1

Klik in het linker menu op:

  • “Wireless”
  • vervolgens op “Radio Channel”

Stap 2

U krijgt nu de keuze om uw modem automatisch een kanaalkeuze te laten maken, of om zelf handmatig een kanaal te kiezen. Standaard staat uw modem ingesteld op “Set radio channel settings automatically (recommended)”. Wilt u zelf een kanaal kiezen? Vink dan het selectievakje aan voor “Adjust radio channel settings”

Stap 3

Kies aan de hand van bovenstaande tabel het meest vrije kanaal (channel). De tabel kunt u vinden door naar beneden te scrollen op de pagina. Vergeet u niet op “Apply” te klikken om uw instellingen op te slaan.

 

Voorbeeld tabel:

U ziet hier dat er 13 beschikbare kanalen zijn (1 t/m 13). In dit geval zal kanaal 11 het minst gunstige kanaal zijn, aangezien er 6 andere signalen op dat kanaal uitzenden in de buurt van dit modem. Dit modem staat ingesteld op kanaal 6, waarop 3 andere signalen in de buurt uitzenden.

Let op: deze tabel geeft weer welke andere draadloze signalen er in uw buurt uitzenden en kan dagelijks verschillen, aangezien veel draadloze netwerken continu verwisselen van kanaal (autochannel). Lost het aanpassen van het kanaal uw probleem niet op? Ga dan verder met de volgende stap op deze pagina