Kort lesje e-mail verschillen

De verschillen op een rij

Mailtjes versturen, lezen, beantwoorden. Vanuit huis of op kantoor. We leggen u de verschillen uit tussen webmail, e-mailaccount, e-mailadres en meer.

Verschil e-mailaccount en e-mailadres

E-mailaccount

U kunt een e-mailaccount vergelijken met een fysieke postbus. Een postbus heeft een adres en een postvak in. Met Solcon Webmail is het mogelijk om 5 extra accounts aan te maken. Het oorspronkelijke account blijft daarnaast ook bestaan en kunt u niet verwijderen.

 

E-mailadres

Elk e-mailaccount heeft een e-mailadres. Onder een e-mailaccount kunt u meerdere extra e-mailadressen aanmaken. Kort gezegd, verstuurt u dus een e-mailbericht met een e-mailadres naar een e-mailaccount.

Verschil Webmail en overige e-mailprogramma’s

Webmail

Met een Webmail kunt u uw e-mails beheren, lezen en versturen zonder dat u hier een mailprogramma voor nodig heeft. Door via de webbrowser naar uw e-mail te surfen kunt u op ieder apparaat met een internetverbinding gebruik maken van uw e-mail. Ook in het buitenland.

 

 

E-mailprogramma

Een e-mailprogramma is beschikbaar op alleen uw eigen apparaat. Het voordeel hiervan is dat al uw e-mails lokaal opgeslagen worden. Heeft u geen internetverbinding? Ook dan kunt u uw e-mails beheren. Een voorbeeld van een e-mailprogramma is Outlook of Apple mail.

Handige e-mailtips

Uw Solcon Webmail eenvoudig instellen

Dit doet u eenvoudig met onze interactieve handleiding.

Uw e-mail instellen

 

Overzicht van uw e-mailadressen

Bekijk in 1 overzicht welke e-mailadressen u op dit moment heeft.

Overzicht e-mailadressen

 

Spam voorkomen en blokkeren

We leggen u uit hoe u spam voorkomt en blokkeert.

Meld & voorkom spam