Internet 2022

Nieuwe tarieven vanaf 1 juli 2022

Het afgelopen jaar zien we een grote stijging in het internetgebruik en de energie- en netwerkkosten. Om verbindingen snel, betrouwbaar en veilig te houden blijven wij investeren in onze service en ons netwerk. Vanaf 1 juli 2022 past Solcon de tarieven van de abonnementen aan.

U ontvangt een persoonlijk bericht waarin staat wat dit precies voor u betekent.

Heeft u vragen over de wijzigingen? Bekijk op deze pagina alle wijzigingen en antwoorden op veelgestelde vragen.

Wat verandert er voor mij?

 • Abonnementskosten

  U heeft een e-mail of brief ontvangen of ontvangt deze nog. Hierin staat wat het nieuwe tarief voor uw abonnement wordt. Bekijk op deze pagina een overzicht van de meest voordelige tarieven.

 • Online veiligheid

  We zijn elke dag bezig om internetten nog beter én veiliger voor u te maken. Denk hierbij aan betere bescherming tegen virussen met Solcon Veilig Online, gratis voor u als klant. Ook is ons spamfilter geüpgraded en vergroten we alle e-mailboxen van 1 GB naar minimaal 5 GB. Daarmee krijgt u vijf keer zoveel mailruimte. Allemaal veilig opgeslagen in onze datacenters.

 • Lokale & regionale zenders

  Per 1 juli 2022 voeren we een wijziging door in het aanbod van regionale en lokale zenders. Via Solcon TV kijkt en luistert u voortaan naar alle zenders uit uw eigen provincie/gemeente en omliggende provincies/gemeentes. Omrop Fryslân en AT5 blijven landelijk beschikbaar.

  U vindt de regionale zenders op de kanalen 901 t/m 915 en de lokale zenders op 701 t/m 899. Ga naar www.solcon.nl/zenderoverzicht voor een overzicht.

Heeft u verder nog vragen?