Solcon en ESET bundelen krachten tegen internetcriminaliteit

Solcon en ESET bundelen krachten tegen internetcriminaliteit

Uit onderzoek van Solcon blijkt, dat relatief veel klanten recentelijk werden geconfronteerd met een of andere vorm van internetcriminaliteit. Dat kan gaan om een phishingmail, waarop ongemerkt wordt geklikt. Of om een infectie met ransomware, waardoor bestanden niet meer toegankelijk zijn. Desondanks beoordelen de meeste klanten (85 %) het internet op hun computer of laptop als veilig. Ondervraagde consumenten geven bovendien in ruime meerderheid aan het te waarderen (2 op de 3) wanneer Solcon een actieve rol invult bij het instellen en beheren van hun internetveiligheid.

Om op deze klantwens in te spelen, is Solcon een samenwerking aangegaan met IT-beveiliger ESET. Tom Mulder, Commercieel Directeur Solcon: “ESET biedt – naast een complete online veiligheidsoplossing op apparaten– ook een unieke oplossing voor-overkoepelend beheer van apparaten op afstand vanuit Solcon. Alle klanten (ook niet-Solcon-klanten) kunnen zo de allerbeste veiligheid ervaren met de veiligheidsoplossing van ESET, aangevuld met beheer op afstand door hét ISA® Veiligheidsteam van Solcon. Door de bundeling van krachten tussen Solcon en ESET is een ijzersterke combinatie ontstaan.”

Dave Maasland van ESET licht de samenwerking graag toe: “In deze tijd is het belangrijker dan ooit om strategische samenwerkingen te sluiten. Cybercriminaliteit bestrijd je niet alleen. Met Solcon hebben we een partner die een diepe vertrouwensrelatie heeft opgebouwd met hun gebruikers door al jaren stabiel en veilig internet te leveren. Met onze technologie en de kennis en service van Solcon ontstaat er een basis om ook de komende jaren klanten een veilige online ervaring te bieden.”

ISA®, Veilig Online

ISA® is hét kennisplatform van Solcon voor veilig internet. Met ISA®, hét Multimediafilter van Solcon, kunnen klanten al makkelijk en op afstand bepalen wat hun kinderen wel of niet te zien krijgen. Per direct introduceert Solcon nu ook ISA®, Veilig Online. ISA®, Veilig Online omvat het complete veiligheidspakket van ESET, een persoonlijke Veiligheidsrapportage en hét ISA® Veiligheidsteam voor beheer op afstand tegen virussen, malware, phishing en ransomware. Dit voor drie, zes of negen apparaten. Het pakket is maandelijks opzegbaar. Meer informatie is te vinden op solcon.nl/veiligonline.

Over Solcon

Al ruim 20 jaar biedt Solcon veilig en betrouwbaar internet in Nederland. De internetaanbieder heeft de meest geavanceerde filters en de veiligste dataopslag van het land. Solcon biedt bescherming tegen internetcriminaliteit, zoals malware, phishing en ransomware. Als een virus zich manifesteert, isoleert Solcon dit direct. Bovendien informeert Solcon in dat geval proactief getroffen klanten. Meer informatie is te vinden op solcon.nl/isa.

Over ESET

Sinds 1987 ontwikkelt ESET bekroonde beveiligingsoplossingen en diensten voor bedrijven en consumenten. Hiermee helpen wij meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd om technologie veilig te gebruiken. De producten van ESET zijn verkrijgbaar in 202 landen en regio’s. Het hoofdkantoor van ESET is gevestigd in Slowakije. Daarnaast heeft het bedrijf regiokantoren in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en Azië. ESET is het enige online beveiligingsbedrijf met een lokale en Nederlandssprekende klantenservice en securityspecialisten vanuit het Nederlandse hoofdkantoor in Sliedrecht.