Nooit virussen op uw Android device

Nooit virussen op uw Android device, toch?

Uit onderzoek onder Solcon klanten blijkt, dat ruim 75% zich veilig voelt. Dat kan ook heel erg goed, want vaak merkt u het niet als uw device is besmet. Of misschien toch wel? Maar herkent u het niet als zodanig.

Zo downloaden mijn kinderen veel spelletjes op hun (Android) tablet. Het viel mij als ouder op, dat deze (gratis) apps veel reclame tonen. Een beetje reclame is te begrijpen bij een gratis app, want voor niets gaat de zon op. Maar in dit geval werd er bijna iedere 10 seconden reclame getoond. Mijn kinderen vonden dit wel irritant, maar wachtten gewoon netjes en gingen weer verder met hun spel. Maar ik wil zelf helemaal niet dat mijn kinderen een wolkbreuk aan reclame over zich heen gestort krijgen!

Toen alle tablets voorzien werden van ISA®, Veilig Online en de eerste scans waren afgerond, begreep ik wat er aan de hand was. De tablets van mijn kinderen bleken besmet met adware. Om precies te zijn met “AdDisplay.AirPush.V”. Dit wordt gebundeld met andere software en dus netjes mee gedownload door mijn kinderen.

Na een beetje Googlen, blijkt dat dit de boosdoener is. Deze adware zorgt ervoor dat de gebruiker reclame krijgt voorgeschoteld. Niet alleen in apps waarmee het gebundeld is, maar in principe in iedere app, dus ook de apps die u betaald heeft. Volgens virusradar.com is deze app niet alleen irritant, maar kan het ook gevoelige data van uw android device stelen. Gelukkig heeft ISA®, Veilig Online deze malware automatisch en snel verwijderd.

Martijn Boelhouwer, Productmanager Solcon

Installeer ISA®, Veilig Online