Handige tips voor een productieve start van 2021

Handige tips voor een productieve start van 2021

We starten 2021 in lockdown en werken veelal vanuit huis. De feestdagen zijn weer geweest en het liefst willen we afgelopen jaar zo snel mogelijk vergeten. Toe aan een nieuw jaar, dat zijn we allemaal! Maar hoe zorgt u er nu voor dat u 2021 productief start? Ontdek onze tips.

Pak het tekenboek erbij

Uit onderzoek blijkt dat het tekenen van een to do-list waardevoller is dan het schrijven van een lijst. Dus, wilt u echt uw to do-list kunnen afvinken? Pak dan het tekenboek er maar even bij. Hoe werkt dat dan precies? We geven wat voorbeelden.

Wel doen Niet doen
Elke ochtend mailbox bijwerken
Halfuur per dag wandelen

 

Maak dagplanningen 

We kennen het allemaal wel, een volle agenda. Daardoor schieten bepaalde zaken er snel bij in. Met een dagplanning kunt u dit voorkomen. Maak tijd vrij in uw agenda voor een wandeling, een online koffiemomentje, uitgebreide lunch of een korte workout. Door alles vooraf in te plannen heeft u overzicht en zorgt dit voor minder stress.

Start met de taak waar u tegenop ziet

Kent u ‘eat the frog’? Eet ’s morgens eerst een levende kikker, dan kan je de rest van de dag niks meer gebeuren. Die levende kikker is natuurlijk een metafoor voor de dingen waar u tegenaan zit te hikken. Maar het idee is eenvoudig: bedenk in de ochtend wat de belangrijkste en lastigste taak is die op u ligt te wachten en voer deze als eerste uit. Waarom is dit dan een goed idee? Ten eerste natuurlijk omdat u deze klus dan uitgevoerd heeft, maar er is nog een voordeel. Het afmaken van zo’n vervelende klus zorgt namelijk voor extra endorfine, waardoor andere taken sneller gaan en uw humeur verbetert. Win-winsituatie!

Zorg voor een opgeruimde werkplek

Een clean desk zorgt voor een opgeruimd hoofd. En met een opgeruimd hoofd bent u simpelweg productiever.

Soms offline zijn is ook productief

En tot slot, is soms offline zijn ook een goed idee. Wist u dat u elke keer als er een mailtje binnenkomt voor minstens 20 minuten afgeleid bent? Uw collega’s laten weten dat u tussen een bepaald tijdstip even niet bereikbaar bent heeft dus juist alleen maar een positieve werking op uw productiviteit.
Tip: breng uw collega’s wel even op de hoogte voordat ze ongerust aan de voordeur staan.

Succes met onze tips en op naar een productief en succesvol 2021!