Digitale voorjaarsschoonmaak

Digitale voorjaarsschoonmaak: tijd om uw apparaten op te schonen

De planten beginnen weer te bloeien en het zonnetje schijnt, de lente is van start! Tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak in huis, de tuin, op kantoor en voor uw apparaten. We gebruiken onze apparaten de hele dag door, maar vergeten vaak dat het een goed idee is om ze af en toe een opknapbeurt te geven om het apparaat snel en efficiënt te laten werken.

APK van uw apparaten

In de loop van de tijd slaan onze apparaten veel bestanden op die niet nodig zijn of die u niet (meer) gebruikt. Deze opeenhoping verslechtert de softwareprestaties, waardoor apparaten defect kunnen raken of beveiligingsproblemen kunnen ontstaan. Zie het opschonen van uw apparaten daarom als een APK. U kunt het gratis doen en bent er waarschijnlijk in minder dan 15 minuten doorheen.

Lees onze eenvoudige tips over hoe u van de rommel af kunt komen en de batterijprestaties kunt verbeteren, zodat uw apparaat niet alleen soepel blijft werken, maar ook uw persoonlijke gegevens beschermt zijn tegen inbreuken op de beveiliging.

Tip 1: weg met wat u niet gebruikt

Heeft u weinig ruimte op uw apparaat? Het maakt niet uit hoeveel schijfruimte een apparaat heeft als het nieuw is, na verloop van tijd begint het op te raken. Apps, app-gegevens, grote mediabestanden (zoals video’s, foto’s, documenten en inloggegevens) en downloads kunnen uw apparaat vervuilen. Doorloop uw apps en verwijder alles wat u de afgelopen 6-12 maanden niet heeft gebruikt. Als u niet zeker weet of u een app gebruikt, kunt u deze later altijd opnieuw installeren.

Foto’s en video’s nemen veel ruimte in. U kunt veel ruimte vrijmaken door de foto’s die u niet meer wilt of nodig hebt, afzonderlijk uit uw galerij te doorlopen en te verwijderen. Of u kunt ze allemaal back-uppen naar uw cloud* om ze vervolgens helemaal van uw apparaat te verwijderen.

*Bij een cloud (of online-backup) worden uw documenten, foto’s en video’s opgeslagen op de servers van de leverancier van de oplossing, in plaats van op uw apparaat.

Tip 2: beveilig uw apps

De beste vorm van bescherming is het installeren van beveiligingssoftware op uw telefoon of tablet, zoals Solcon Veilig Online. Eenmaal gedownload, gaat het meteen aan de slag door elke app en elk bestand te scannen en zal het ook potentieel schadelijke websites markeren die u probeert te openen en schadelijke inhoud van uw SAFE-browser blokkeren. Het is een goede manier om ervoor te zorgen dat u beschermd blijft na uw lenteschoonmaak!

Tip 3: langere levensduur van de batterij

De batterij van uw apparaat wordt verbruikt door onnodige apps en processen die op de achtergrond worden uitgevoerd. Door deze te sluiten, kunt u de levensduur van de batterij verlengen, zodat u uw apparaat niet zo vaak hoeft op te laden. Probeer ook Bluetooth uit te schakelen als u het niet gebruikt. Het signaal dat uw apparaat afgeeft bij het zoeken naar een ander Bluetooth-signaal zal de batterij sneller leegmaken. Vanuit veiligheidsoogpunt is het ook verstandig om deze uit te schakelen als u het niet gebruikt.

Veilig en betrouwbaar internet

Bij Solcon streven we naar het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online of ga naar www.solcon.nl.

post-facebook-voorjaarsschoonmaak-digitaal