4 tips om uw kinderen te helpen veilig online te studeren

4 tips om uw kinderen te helpen veilig online te studeren

Terwijl studenten teruggaan naar het klaslokaal met hun mobiele apparaten en laptops in de hand, is het belangrijk om uzelf (als ouder) af te vragen hoe comfortabel u zich voelt over het feit dat uw kind een apparaat bezit dat verbinding maakt met internet. We zijn ons allemaal bewust van de potentiële bedreigingen die op de loer liggen in de online wereld. Het is dan ook belangrijk om onze kinderen te beschermen, maar hoe kunnen we de online gevaren voorkomen? Met deze 4 simpele tips leert u uw kinderen veilig om te gaan met online studeren, browsen of gamen.

1. Gebruik beveiligingssoftware tegen virussen en andere schadelijke software

Installeer up-to-date beveiligingssoftware op de apparaten van uw kinderen, inclusief hun smartphones en tablets. Solcon Online Veilig is de juiste oplossing voor het hele gezin. De software is geschikt voor smartphones, tablets, laptops, computers en Macs. Heeft u een internet abonnement van Solcon? Goed nieuws! Dan beveiligt u gratis uw apparaten.

2. Gebruik de Ouderlijk toezicht-functies

Ouderlijk toezicht helpt ouders een gezonde online omgeving voor hun kinderen te creëren door de volgende handige tools te gebruiken:

Tijdslimieten

Met Tijdslimieten kunt u als ouder kiezen wanneer het het juiste moment is voor uw kind om hun apparaat weg te leggen. Zo kunnen bijvoorbeeld op specifieke apparaten het internet en gekozen apps op doordeweekse avonden om 20 uur en op vrijdag- en zaterdagavond om 22 uur worden uitgeschakeld.

App-bediening

Met App-bediening kunt u zien welke apps uw kinderen heeft geïnstalleerd en beslist u of ze moeten worden geblokkeerd, toegestaan of dat het gebruik ervan moet worden beperkt door tijdslimieten.

Inhoud blokkeren

Met het blokkeren van inhoud neemt u als ouder beslissingen over de inhoud waarvan u denkt dat uw kind oud genoeg is om het te zien. Als er één tip is die we kunnen geven aan ouders die Ouderlijk toezicht gebruiken, is het deze: ga met uw kind zitten, stel gezinsregels samen op en bereid uw kinderen voor om de controle over hun eigen online leven te nemen. Uiteindelijk zullen ze dat moeten doen.

3. Wees bewust van online misbruik

Praat met uw kinderen over de risico’s van het praten met mensen die ze online niet kennen. Laat ze weten dat ze altijd naar u toe kunnen komen als ze zich ergens zorgen over maken, zoals cyberpesten of ongewenste aandacht van vreemden. Een regelmatig en open gesprek is de beste manier om het online leven van uw kind in de gaten te houden. U begrijpt misschien niet de nieuwste app waar zij en hun vrienden geobsedeerd door zijn, maar vraag ernaar. Ze zullen het alleen met u delen als ze voelen dat u echt geïnteresseerd bent.

4. Moedig ze aan om online veilig te zijn

Tegenwoordig zijn kinderen meer technisch onderlegd dan hun ouders, dus erken en moedig het aan. Denk echter niet dat het online en offline leven van kinderen volledig gescheiden is. Het is belangrijk om uw kinderen eraan te herinneren geen privé-informatie te delen op TikTok, Instagram, Snapchat, WhatsApp en andere sociale platforms. Privacy-instellingen op deze sites kunnen verwarrend zijn en vaak veranderen, dus controleer hun accounts regelmatig om ervoor te zorgen dat ze niet toegankelijk zijn voor het publiek. Uw schooldagen liggen misschien ver achter u, maar er is nog steeds huiswerk te doen als het gaat om het online veilig houden van uw gezin. Maar door hun apparaten te beschermen met een goede beveiligingsoplossing zoals Solcon Veilig Online, ouderlijk toezicht te gebruiken en een open gesprek met uw kinderen over hun online gewoonten te bevorderen, kunt u er zeker van zijn dat ze klaar zijn om terug naar school te gaan.

Veilig en betrouwbaar internet

Bij Solcon streven we naar het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken of huiswerk maken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon veilig online.

post-facebook-veilig-online-studeren