3 tips voor veiliger internet

3 tips voor veiliger internet

De recente aanvallen van ransomware liggen nog vers in het geheugen. Met een klik op de bijlage in een e-mail van een vreemde afzender kunt u al de klos zijn. U kunt u als internetgebruiker veel ellende besparen door een aantal basismaatregelen te nemen. We hebben een top 3 van eenvoudige tips opgesteld om uw internetgebruik nog veiliger te maken.

Tip 1: Gebruik een virusscanner
Een virusscanner die standaard op uw computer draait kan een hoop problemen al voorkomen. Maak bij Solcon nu gratis kennis met ISA®, Veilig Online!

Tip 2: Maak regelmatig backups
Vooral wanneer het gaat om ransomware een goede oplossing. Ransomware is gijzelsoftware die uw computer blokkeert. Met een actuele backup heeft u in ieder geval altijd uw belangrijkste bestanden nog. We laten u graag kennismaken met Online Backup.

Tip 3: Draai altijd updates van je computer
Onlangs kwam een veiligheidslek aan het licht bij oudere versies van Windows. Via dit lek kon ransomware worden verspreid op heel veel computers. Wie echter netjes de update had gedraaid kwam niet in de problemen. Draai dus altijd de gelijk de updates van uw besturingssysteem en virusscanner.