Wees alert op online risico's

Alert Online

Alert zijn op de risico’s van online zijn is belangrijk. Maar weten we ook wat kunnen doen om ze te verminderen? Alert Online, een gezamenlijk initiatief van overheid en bedrijfsleven waaronder Solcon helpt om de kennis over online veiligheid te vergroten. Voor jong en oud en van werkvloer tot boardroom. Met duidelijke en praktische tips en trucs over hoe we veilig online kunnen zijn.

Internet feiten

  • Gemiddeld internetten we 16 uur per week
  • 87% van de Nederlanders regelt bankzaken online
  • 91% van de Nederlands koopt wel eens iets online
  • 66% an de jongeren heeft een vervelende ervaring op internet gehad

Campagne De Grote Schoonmaak

Solcon is mede initiatiefnemer van de campagne De Grote Schoonmaak. Dit als onderdeel van de jaarlijkse campagne van Alert Online. De campagne De Grote Schoonmaak – van 26 oktober tot en met 6 november 2015 – heeft als doel om u als klant bewust te maken dat uzelf pro-actief uw pc, laptop en tablet kunt schoonmaken van virussen.

 

Tips en handige tools

Lees meer op veiliginternetten.nl

 

We zijn altijd en overal online

Nederland behoort bij de landen met de meeste internetaansluitingen. En nergens in Europa maken zoveel mensen gebruik van internetbankieren als in Nederland. We zijn altijd en overal online. Dat geeft Nederland een voorsprong en biedt kansen voor innovatie en economische groei.

Maar het betekent ook dat iedereen zich bewust moet zijn van gevaren en risico’s. Met een muisklik kun je onbedoeld een heel netwerk besmetten of liggen al je privé- of klantgegevens op straat. Dit vraagt dat iedereen bewuste keuzes moet maken bij het gebruik, de aanschaf en het onderhoud van ICT, thuis en op het werk. Zo draagt iedereen bij aan een veilig digitaal Nederland waarin we zorgeloos kunnen profiteren van de kansen die ICT biedt.

Vijf goede redenen om voor Solcon te kiezen


ISO27001 gecertificeerd. Solcon hecht veel waarde aan informatiebeveiliging.

Superieure Internet kwaliteit.

Solcon heeft dit jaar weer een uitstekend testoordeel in de categorie ‘Internet’ (8,1) volgens de Consumentenbond.

Bellen tegen vaste lage tarieven.

Filter ongewenste websites. Internet zorgeloos met ISA®, hét multimediafilter van Nederland.