Samenwerking

Samenwerking

Al bijna 20 jaar is Solcon een zelfstandige, onafhankelijke en 100 procent Hollandse internet service provider. Het dienstenportfolio loopt uiteen van DSL en glasvezel tot Voice Over IP en hosting/virtualisatie diensten.

Zo kwam Solcon in mei 2013 met de eigen Solcon Televisie, lanceerden we in oktober 2014 Solcon Mobiel en in augustus 2015 ons eigen televisie platform, genaamd: Solcon TV.

Solcon heeft een samenwerkingsverband met

  • Reggefiber
  • CAI Harderwijk
  • BIT Internet Technology
  • Kabeltelevisie Waalre
  • Stichting Regionale Kabeltelevisie Midden-Holland (Rekam)

Klant behoeften en de beste oplossingen

Zowel de technische infrastructuur als de rechtstreekse inkoop van de tv-signalen bij de verschillende instanties regelt de provider volledig in eigen beheer. “Een strategische keuze”, volgens Solcon-directeur Peter van der Vlies. “We versterken hiermee onze positie als onafhankelijke internetaanbieder. Voor Solcon, voor de markt, maar in de eerste plaats ook voor de consument een goede ontwikkeling.”

Al eerder ontwikkelde Solcon zelf een telefoniedienst (Voice Over IP) waarbij goedkoper bellen via internet mogelijk werd. Ook beschikt Solcon over eigen datacenters in Apeldoorn en Dronten waardoor ook de opslag van data in eigen beheer en op Nederlandse bodem mogelijk is.

Solcon werkt samen met diverse marktpartijen om u de gewenste oplossing en het optimale gemak te bieden. Hierbij stelt Solcon uw klantbehoefte centraal en zal de beste oplossing aan u voorleggen.

Cybercrime

Technologie is bedoeld om het leven comfortabeler te maken. Dit begint bij veiligheid.

Lees meer

Alert Online

Alert zijn op de risico’s van online zijn is belangrijk. Maar weten we ook wat kunnen doen om ze te veminderen?

Lees meer

Stichting DHPA

Solcon is deelnemer van de stichting DHPA die de belangen van de toonaangevende Nederlandse providers behartigt. Solcon voldoet aan de richtlijnen uit DHPA code of conduct die bijdragen aan een betrouwbare en veilige dienstverlening en invulling geven aan onze verantwoordelijkheid naar de maatschappij en ons personeel.

Website DHPA

Notice en takedown

Solcon hanteert voor meldingen over onrechtmatige inhoud van haar afnemers de gedragscode Notice en Takedown, waarmee wij de belangen van rechtmatige content eigenaars beschermen en een bijdrage leveren aan het weren van onrechtmatige content van onze platforms en uit de maatschappij.

Lees de gedragscode NTD