ISO27001 certificering

Het certificeringsproces

Niet elk bedrijf mag zich ISO-27001 gecertificeerd noemen. Solcon is gecertificeerd voor ISO-27001 en heeft ook de controle-audit voor 2017 weer gehaald. Het is aan een beperkt aantal onafhankelijke externe auditors voorbehouden vast te stellen of de aanvrager zich ook echt houdt aan de zaken die in het Information Security Management Systeem (ISMS) zijn beschreven. Het gaat hierbij om de beveiliging van informatie van Solcon zelf en van de klanten van Solcon. 

De voordelen van ISO-27001

Overheden hebben al vele jaren ISO-27001 als eis voor IT leveranciers. Of het nu gaat om hosting van een campagne website tot het inrichten en beheren van een shared service center, bij aanbestedingen en offertes is het meesturen van een geldige ISO-27001 verplicht. Een zelfde patroon is zichtbaar bij grote ondernemingen, ook daar is de tendens dat steeds vaker ISO-27001 wordt verlangd. Een andere trend is dat onderaannemers bij aanbestedingen hier steeds vaker mee geconfronteerd worden. Het mag duidelijk zijn dat bedrijven die ISO-270001 gecertificeerd zijn een belangrijk concurrentievoordeel hebben bij het binnenhalen en behouden van opdrachten van bovengenoemde type klanten.

Uw voordeel

Zakendoen met een ISO-27001 gecertificeerde partij, zoals Solcon, heeft voordelen voor u als ondernemer. Zoals al is aangeven, heeft het proces geleid tot een nog betere focus op de dienstverlening.

De partners en de zakelijke klanten profiteren op bijzondere wijze van de ISO-270001 certificering. Zij zijn een wezenlijk onderdeel in complexe informatieketens, waarbij ze de ene keer verantwoordelijk zijn voor zaken als aanleg en onderhoud van netwerken en de andere keer via internet informatie beschikbaar stellen en verwerken. 

Net als Solcon zelf komen zij steeds vaker in contact met afnemers die op hun beurt eisen stellen aan de kwaliteit en vooral veiligheid. Voor alle onderdelen van de dienstverlening waarbij de partners gebruik maken van de eerder genoemde zakelijke diensten van Solcon, kan nu worden aangetoond dat die voldoen aan hoge en internationaal erkende eisen.

Voor meer informatie over ISO-27001 klik op de knop!

Meer informatie

Vijf goede redenen om voor Solcon te kiezen


ISO27001 gecertificeerd. Solcon hecht veel waarde aan informatiebeveiliging.

Betrouwbaar internet

Solcon heeft dit jaar weer een goed testoordeel in de categorie ‘Internet’ volgens de Consumentenbond.

Bellen tegen vaste lage tarieven.

Filter ongewenste websites. Internet zorgeloos met ISA®, hét multimediafilter van Nederland.