Adware

Wat moet ik doen als ik last heb van Adware?

U bent afgeschermd van het internet en het netwerk, omdat de aanwezigheid van adware geconstateerd is op uw computer. Adware is een verzamelnaam voor programma’s die onder andere reclame kunnen tonen in uw internetbrowser en/of pop-ups op uw computer laten verschijnen. Daarnaast bestaat er adware die uw persoonlijke gegevens verzamelt en doorgeeft aan derden. De afscherming zorgt ervoor dat uw persoonlijke gegevens niet meer verspreid kunnen worden naar derden.

U kunt een groot deel van het internet en het netwerk op dit moment niet gebruiken. U kunt nog wel gebruikmaken van onder andere Windows Update en websites waar u virusscanners kunt downloaden.

 

Wat kan ik doen om dit probleem op te lossen?

De volgende onderstaande stappen kunt u hierbij doorlopen om het probleem te verhelpen:

 1. Start uw virusscanner en/of anti-adwareprogramma. U krijgt Solcon Veilig Online gratis voor 2 apparaten.
 2. Een gratis anti-adware programma is CCleaner en kunt u op http://wwww.ccleaner.com/download downloaden en installeren. 
 3. Download de nieuwste updates van uw virusscanner/anti-adwareprogramma.
 4. Laat uw virusscanner/anti-adwareprogramma een volledige scan op de computer/netwerk uitvoeren.
 5. Verwijder alle besmette bestanden en adware die de virusscanner/het anti-adwareprogramma gevonden heeft. Bewaar hiervan de resultaten u kunt deze mogelijk nog nodig zijn.
 6. Als de virusscanner/het anti-adwareprogramma geen besmette bestanden heeft gevonden, dient u Windows opnieuw te (laten) installeren om het probleem op te lossen. Door het opnieuw installeren van Windows worden virussen die niet verwijderbaar zijn door de virusscanner alsnog verwijderd. Tevens kan een herinstallatie van Windows ervoor zorgen dat eventuele andere problemen, zoals traagheid van uw computer, verholpen worden. Maak voordat u begint met de herinstallatie een back-up (reservekopie) van uw bestanden, waaronder bijvoorbeeld foto’s en documenten.

   

  Let op: Als u gebruik maakt van een ander besturingssysteem, zoals Mac OS X, dient u vergelijkbare stappen als hierboven te doorlopen. Raadpleeg de documentatie van uw apparaat voor precieze instructies over herinstallatie.

 

Hoe voorkom ik dit probleem in de toekomst?

 • Open geen bestanden van onduidelijke afzenders die u bijvoorbeeld via e-mail, Facebook of chat ontvangt.
 • Stel uw besturingssysteem zo in dat updates automatisch geïnstalleerd worden.
 • Stel uw virusscanner/anti-adwareprogramma zo in dat updates automatisch geïnstalleerd worden, zodat u altijd een up-to-date versie draait.

U kunt een groot deel van het internet en het netwerk op dit moment niet gebruiken. U kunt nog wel gebruikmaken van onder andere Windows Update en websites waar u virusscanners kunt downloaden.

Vijf goede redenen om voor Solcon te kiezen


ISO27001 gecertificeerd. Solcon hecht veel waarde aan informatiebeveiliging.

Superieure Internet kwaliteit.

Solcon heeft dit jaar weer een uitstekend testoordeel in de categorie ‘Internet’ (8,1) volgens de Consumentenbond.

Bellen tegen vaste lage tarieven.

Filter ongewenste websites. Internet zorgeloos met ISA®, hét multimediafilter van Nederland.