Beveiligde Omgeving

Beveiligde Omgeving

Weet u wat u moet doen wanneer een virus de macht heeft over uw computer? Veel gebruikers hebben dit waarschijnlijk niet eens door. Stel u voor, al uw bankgegevens of wachtwoorden worden gestolen.

De voordelen

  • U wordt actief gewaarschuwd
  • U kunt zelf het probleem oplossen

Vormen van virussen

  • Adware
  • Brute Force Attack
  • Spam
  • Network Risk

Onze unieke Beveiligde Omgeving

Solcon loopt al jaren voorop als het gaat om het beperken van veiligheidsrisico’s op internet. Zo zijn wij samen met een aantal andere providers begonnen met de Abuse Information Exchange. Deze stichting heeft als doel besmetting van computers met virussen en botnets in een zeer vroeg stadium te kunnen detecteren en zo snel mogelijk hulp te kunnen bieden.

Na een succesvolle pilot in 2014 ondersteunen we inmiddels al onze (particuliere en zakelijke) klanten met een beveiligde omgeving. Mocht uw computer besmet raken met een gevaarlijk virus of botnet, dan plaatsen wij uw netwerk proactief in een beveiligde omgeving en laten u dit weten. Wij helpen u vervolgens met het vinden van een doeltreffende oplossing zodat u weer snel veilig online bent.

Hoe werkt het?

Zodra uw computer besmet raakt met een gevaarlijk virus of botnet, plaatsen we uw netwerk direct in een beveiligde omgeving. U krijgt dan een waarschuwingsscherm te zien met daarop het gedetecteerde probleem en een handleiding hoe u dit het beste kunt oplossen. Uiteraard biedt onze klantenservice ondersteuning wanneer u er online niet uit komt!

U kunt er altijd voor kiezen de Beveiligde Omgeving direct op te heffen, maar u krijgt dan wel een duidelijke waarschuwing dat er iets mis is met uw systeem en dat het verstandig is om hierop actie te ondernemen. Uiteraard biedt de Klantenservice van Solcon ondersteuning wanneer klanten er niet helemaal uitkomen.

De meest voorkomende bedreigingen

Het door ons constateren van een besmetting van uw computer gebeurt aan de hand van de meest actuele en actieve virussen en botnets. Welke dat zijn ziet u in het onderstaande overzicht.

Vijf goede redenen om voor Solcon te kiezen


ISO27001 gecertificeerd. Solcon hecht veel waarde aan informatiebeveiliging.

Betrouwbaar internet

Solcon heeft dit jaar weer een goed testoordeel in de categorie ‘Internet’ volgens de Consumentenbond.

Bellen tegen vaste lage tarieven.

Filter ongewenste websites. Internet zorgeloos met ISA®, hét multimediafilter van Nederland.